Eerste elftal

Sneijder overtuigd van Steijn: "Die is veel verder dan Vlap"

Sneijder overtuigd van Steijn: "Die is veel verder dan Vlap"

Er is dit seizoen veel te doen rondom één positie bij FC Twente. Voor de rest van de posities is het vrij duidelijk wie de vaste basisspelers zijn, alleen rondom de nummer tien is veel discussie. Michel Vlap is allround verder dan concurrent Sem Steijn, maar maakt de doelpunten niet, waar Steijn dat wel doet.

Ook bij Veronica Offside ontstond de discussie. Steijn krijgt bij vaste gasten Andy van der Meijde en Wesley Sneijder de voorkeur. "Steijn, want die doet het heel fijn. Die speelt altijd naar voren, zegt Wesley", vertelt Van der Meijde.

Sneijder legt het even uit. "We hadden het er van tevoren even over. Vlap heeft veel geld gekost, maar als je kijkt wat ze allebei laten zien, dan is Steijn gewoon verder. En als je de beste elf op wil stellen, dan moet je die jongen opstellen en niet wachten tot Vlap een keer een doelpunt gaat maken. Dat gaat voorlopig niet gebeuren als je hem ziet spelen", aldus de recordinternational van Oranje.

Erik Dijkstra vindt dat Vlap ook wel wat pech heeft gehad. Sneijder is het hier niet mee eens. "Pech? Dat kan ook kwaliteit zijn. Te lang pech is geen pech. Ik heb het nagekeken. Hij geeft 34 keer op doel geschoten en nul keer gescoord. Steijn schoot 17 keer op doel en scoorde vier keer. Dan had ik het wel geweten als trainer."

Jans gaf na de wedstrijd tegen Feyenoord aan dat Vlap en Steijn het samen met elkaar uit moeten vechten. "Dan heeft Steijn zondag dus gewonnen", is de conclusie van Sneijder. "Dan zou hij nu moeten gaan spelen en zeker als het heel dicht bij elkaar zit. Maar wij maken die gasten niet elke dag mee op de training en Jans wel. Maar als ze heel dicht bij elkaar zitten, dan moet je ze beoordelen op hetgeen we zien." Dus Steijn erin tegen FC Groningen? Sneijder besluit met een stellige 'ja'.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties