Eerste elftal

Sneijder woest na Berghuis incident: "Harder optreden!"

Sneijder woest na Berghuis incident: "Harder optreden!"

Heel voetbalminnend Nederland spreekt schande van het voorval waarbij Ajax-aanvaller Steven Berghuis een supporter heeft geslagen na de met 3-1 verloren wedstrijd in de Grolsch Veste tegen FC Twente. Waar Derksen bij Vandaag Inside de frustraties begrijpt, keurt hij de reactie van Berghuis niet goed. Ook Wesley Sneijder keurt de actie van Berghuis af. "Het zijn heftige beelden. Dit moet je niet doen als speler", vertelt hij aan tafel bij Veronica Offside. "Zeker niet als je bij Ajax speelt."

"Maar als je dan weer hoort wat er geroepen is…" Hiermee verwijst hij naar de racistische reactie die de supporter zou hebben gemaakt richting Brobbey. "Er mag maar van alles geroepen worden en er wordt niet tegen opgetreden. Het gebeurt buiten en binnen het stadion en een keertje is het ook leuk geweest. Ga maar wat harder optreden tegen die gasten."

"Nu is Berghuis de pineut, omdat hij erop reageert. Hij doet dat ook in emotie. Hij is derde geworden en heeft geen fijn seizoen gehad. Hij komt uit de kleedkamer, staat daar met zijn goede gedrag nog handtekeningen uit te delen en dan krijg je dat weer naar je hoofd. Het moet een keer klaar zijn, man! Als het elke keer gebeurt, dan kun je een keer uit je slof schieten', meent hij. 'We kunnen nu allemaal boos zijn op Berghuis, maar ga die knaapjes eens aanpakken."

Andy van der Meijde heeft een oplossing en dat is het weghouden van supporters bij de spelersbussen. Dit vindt Sneijder geen goed plan. "Je kunt ze niet weghouden, want je hebt er ook goede mensen tussen staan, mensen die wel een handtekening willen van Berghuis. Treed gewoon op tegen dat soort gasten die zulke teksten uitslaan. Je hoort de meest verschrikkelijke dingen", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties