Eerste elftal

Sneijder woest op Sadílek: "Dit is gewoon moedwillig doorlopen, dus een rode kaart"

Sneijder woest op Sadílek: "Dit is gewoon moedwillig doorlopen, dus een rode kaart"

In de afgelopen wedstrijd tegen FC Utrecht moest rechtsbuiten Taylor Booth al na 22 minuten het veld verlaten. Michal Sadílek liep hard door op de aanvaller en raakte met zijn knie vol het bovenbeen van Booth. De Amerikaan nam even later hinkelend met krukken plaats op de bank. Wesley Sneijder ergert zich dat hier geen kaart voor getrokken wordt, wat hem betreft is dit rood.

Sneijder snapt niet waarom de middenvelder van FC Twente zo doorloopt op Booth. "Dit is toch gewoon een blinde actie? Het maakt helemaal niet uit wat er aan de hand is, want hij loopt niet voor Jan lul met krukken, dus er zal wel wat zijn", oordeelt de oud-speler van onder andere Ajax en Internazionale Milan bij Veronica Offside. Hij is van mening dat hier een maatregel voor moet komen. "Ik vind dat hier juist een straf voor moet komen, die jongen wordt gewoon uit de wedstrijd getrapt."

Zelf maakte Sneijder dit ook mee en vanuit die ervaring kent hij het gevoel van Booth. "Ik heb dat een keer meegemaakt in bekerfinale tegen AS Roma in mijn tijd bij Inter. Ze liepen gewoon moedwillig vol op je door in de eerste minuut. Het was niet met gestrek been, maar er zat zo’n grote bult op dat ik er vanaf kon, lekker dan."

De oud-voetballer vindt dat hier een straf tegenover had moeten staan. "Dit zijn gewoon moedwillige acties en die moeten bestraft worden. Dit is dan niet met gestrekt been dus je krijgt er geen kaart voor, maar dat is raar." Ondanks dat er geen kaart gegeven werd, was er volgens Sneijder maar één treffende straf. "Dit is gewoon moedwillig doorlopen op, dus is dit zeker een rode kaart."

Hij komt zelfs met een nieuwe regel voor situaties waarin voetballers letterlijk van het veld geschopt worden. "Als de jongen, waarop de overtreding gemaakt wordt, het veld moet verlaten, dan zou er een regel moeten komen dat jij die de overtreding maakt er ook af moet. Sadílek kreeg gewoon helemaal niks, dat kan toch gewoon niet? Het is nu maar weer kijken hoelang hij er uit is", besluit Sneijder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties