Eerste elftal

Sneren Twente-supporters terug naar Vitesse? "Dat zijn ze in Enschede nog niet vergeten"

Sneren Twente-supporters terug naar Vitesse? "Dat zijn ze in Enschede nog niet vergeten"

In speelronde 33 van het seizoen 2017-2018 sloeg het noodlot voor FC Twente toe in het GelreDome. Door de 5-0 nederlaag op bezoek bij Vitesse degradeerde de club naar de Keuken Kampioen Divisie. De Arnhemse supporters waren wel in voor wat leedvermaak en kwamen met een aantal ludieke spandoeken, waarop onder meer de tekst 'Jongens, het is maar een spelletje...' met een lachende emoji stond.

Nu staat Vitesse op de één-na-laatste plaats en zijn de degradatiezorgen groot in Arnhem. "Wordt het nu tijd voor een kleine sneer richting Vitesse vanuit de Twente-supporters?", vraagt presentator Frank Bussink zich af bij De Warming-up van TC Tubantia. Heracles-watcher Ralph Blijlevens ziet het wel voor zich. "Een bordje met 'Karma' of zo, dat soort dingen."

Leon ten Voorde weet zich het leedvermaak van de Vitesse-aanhang nog goed te herinneren. "Het was best wel ludiek en pijnlijk tegelijk. Dat zijn ze niet vergeten in het Enschedese kamp. Je ziet dit seizoen op social media na een nederlaag (van Vitesse, red.) een Twente-supporter dat spandoek weleens (posten, red.)."

"Het zou kunnen", zegt de clubwatcher over de mogelijkheid van een sneer richting Vitesse. "Maar als je het doet, doe het dan wel ludiek en wacht er wel een beetje mee tot het 0-3 is. Anders krijg je hem nog weer dubbel en dwars terug", lacht Ten Voorde. Daar is Blijlevens het niet mee eens. "Als je echt bluf hebt, doe je het meteen al. Je bent de nummer drie tegen de gedoodverfde degradatiekandidaat", besluit de Heracles-watcher.

Poll

Moeten de supporters een ludieke actie doen? Zo ja, wanneer in de wedstrijd?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties