Eerste elftal

Spannend: Steijn, Van Wolfswinkel en Rots nog verwikkeld in onderlinge strijd

Spannend: Steijn, Van Wolfswinkel en Rots nog verwikkeld in onderlinge strijd

Het einde van het seizoen is in zicht. Er zijn nog maar vier wedstrijden te spelen in de eredivisie. Waar FC Twente nog vecht met AZ om de derde plaats, is er ook binnen de selectie nog een onderlinge strijd gaande. Sem Steijn, Ricky van Wolfswinkel en Daan Rots komen allemaal nog in aanmerking om de koning van de goalcontributies te worden.

Met goalcontributies bedoelen we het aantal treffers waarbij een speler betrokken is geweest, dus doelpunten en assists bij elkaar opgeteld. Steijn, Van Wolfswinkel en Rots hebben allemaal veertien goalcontributies. Vlak daarachter staat opvallend genoeg Manfred Ugalde, die in de winter vertrok. Hij heeft dertien doelpunten + assists. Michel Vlap is de nummer vijf met directe betrokkenheid bij acht goals.

Steijn en Van Wolfswinkel hebben hun hoge positie op deze ranglijst vooral te danken aan hun doelpunten. Steijn scoorde twaalfmaal en gaf twee keer de beslissende eindpass, Van Wolfswinkel maakte zelfs veertien goals en was geen enkele keer goed voor een assist. Dat Rots ook nog in de race is, komt met name door zijn assists. Daarvan gaf hij er al negen, naast dat hij vijf doelpunten maakte.

Van Wolfswinkel werd al één keer eerder de koning van de goalcontributies bij FC Twente. In het seizoen 2021-2022, toen FC Twente vierde werd en voor het eerst in acht jaar tijd weer Europa inging, was hij goed voor maar liefst zestien doelpunten en acht assists. Vorig seizoen streek Václav Cerny met de eer. Ook hij was goed voor 24 goalcontributies, deze keer bestaande uit dertien doelpunten en elf assists.

Opinie: Wie wordt de koning van de goalcontributies van dit seizoen? Laat het weten in onderstaande poll en laat in de reacties achter op welke aantallen je denkt dat de winnaar en zijn medespelers eindigen.

Poll

Wie wordt de koning van de goalcontributies van dit seizoen?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties