Eerste elftal

Speciale clausule zorgt voor automatische contractverlenging Van Wolfswinkel

Speciale clausule zorgt voor automatische contractverlenging Van Wolfswinkel

FC Twente heeft bekend gemaakt dat Ricky van Wolfswinkel (34) ook komen seizoen actief is als speler van de Enschedese club. De spits was één van de vijf spelers met een eenzijdige optie in zijn contract. Echter is deze optie niet gelicht, want de spits mag blijven door een clausule in zijn contract. Toen Van Wolfswinkel in 2021 tekende, werd afgesproken dat als hij in het seizoen 2022-2023 een x-aantal wedstrijd zou spelen, het contract automatisch zou worden verlengd. Dat is het geval waardoor de aanvalsleider automatisch nog een jaar verbonden blijft aan de club.

In zijn eerste seizoen werd Van Wolfswinkel topscorer met 16 doelpunten en was hij tevens belangrijk door het geven van 8 assists. Hiermee was hij iedere 107 minuten beslissend voor zijn team. Dit seizoen gaat het een stuk stroever en oogt de spits een stuk minder fris. De teller staat nu op 7 doelpunten en 6 assists. Hij is hiermee 'slechts' iedere 162 minuten beslissend. Een groot verschil met vorig seizoen. Zijn laatste treffer dateert van twee maanden geleden uit bij Vitesse vanaf de strafschopstip. Zijn laatste veldgoal scoorde hij op 6 januari thuis tegen FC Emmen.

Mede om die redenen raakte Van Wolfswinkel twee weken geleden zijn basisplek kwijt aan Manfred Ugalde. Die scoorde vervolgens twee keer tegen Fortuna Sittard en ook twee keer tegen AZ. Helaas sloeg daarna het noodlot toe en raakte de Costa Ricaan geblesseerd aan zijn knie. De verwachting is dat hij er minimaal een maand uit zal liggen.

Het is goed nieuws voor Van Wolfswinkel die daarmee zomaar zijn plek als aanvalsleider weer terug krijgt. Hij heeft de interlandperiode om zijn hoofd weer op te frissen en beter voor de dag te komen dan de afgelopen twee maanden.

Ben je blij met de automatische verlenging van het contract van Van Wolfswinkel? Laat je reactie achter in de comments.

Poll

Tevreden met de automatische contractverlenging van Van Wolfswinkel?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties