Eerste elftal

Spelen LD Alajuelense en FC Twente binnenkort een return in Nederland?

Spelen LD Alajuelense en FC Twente binnenkort een return in Nederland?

Precies één jaar geleden sprak LD Alajuelense, de club van de afscheidswedstrijd van Bryan Ruiz, de wens uit om FC Twente ooit te bezoeken. De clubs hebben een samenwerkingscontract en zouden in de toekomst mogelijk een wedstrijd tegen elkaar kunnen spelen in Europa. Dat lijkt nu realistischer dan ooit tevoren.

LD Alajuelense ziet een trip naar Europa met een oefenwedstrijd tegen FC Twente wel zitten. Dit zou op korte termijn al kunnen gaan gebeuren, zo heeft vice-president van LD Alajuelense Enrique Morúo bekendgemaakt. Hij vertelde volgens Everardo Herrera dat de Costa Ricaanse club de mogelijkheden bekijkt om naar Europa af te reizen.

In december 2022 reisde FC Twente op uitnodiging van Bryan Ruiz af naar Costa Rica. De Tukkers belegden daar een trainingskamp en speelden tweemaal tegen LD Alajuelense. De eerste keer was de afscheidswedstrijd van Ruiz (2-2), daarna speelden de ploegen nog een reguliere oefenwedstrijd tegen elkaar (3-2 overwinning voor LD Alajuelense).

Samenwerkingscontract

Eind 2022 tekenden FC Twente en LD Alajuelense een samenwerkingscontract. FC Twente bracht toen het volgende statement naar buiten. "In aanloop naar de afscheidswedstrijd en het trainingskamp hebben beide clubs afgelopen maanden intensief contact gehad en daar zijn goede contacten uit ontstaan. FC Twente en Liga Deportiva Alajuelense beseften afgelopen tijd dat ze veel gemeen hebben en van elkaar kunnen leren. De contacten die zijn opgedaan willen beide clubs niet verloren laten gaan. Daarom hebben FC Twente en Liga Deportiva Alajuelense woensdag rondom de oefenwedstrijd een samenwerkingsovereenkomst getekend."

"De samenwerking raakt veel onderwerpen, maar deze zal zich voornamelijk richten op scouting van jeugdig talent, het delen van praktijkervaring en de mogelijkheid om in de toekomst trainingskampen en internationale toernooimogelijkheden te verzorgen voor beide clubs. Ook andere gebieden, zoals marketing en sponsoring, maken deel uit van het partnerschap."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties