Eerste elftal

"Spelers komen eerder naar Twente als je zo'n magneet kunt aantrekken"

"Spelers komen eerder naar Twente als je zo'n magneet kunt aantrekken"

Op 12 februari kondigde FC Twente-trainer Ron Jans in een interview aan dat hij na dit seizoen stopt als hoofdtrainer van FC Twente. De club is op zoek naar een opvolger en heeft het lijstje met kandidaten naar verluidt af, maar witte rook is er nog niet. De supporters worden ongeduldig, maar zo makkelijk is het niet om een nieuwe hoofdtrainer te vinden.

De droomkandidaat lijkt Peter Bosz te zijn. Het is echter nog niet makkelijk om zo'n trainer aan te stellen, beseft ook clubwatcher Tijmen van Wissing. "Dit weekend kwam er een bericht dat ze met Bosz in gesprek zijn", vertelt hij bij De Oosttribune van RTV Oost. "Kijk, je moet er financieel uitkomen met zo'n man. Ik kan me ook voorstellen dat partijen eventjes willen wachten. Misschien komt er nog een hele mooie club vrij voor bijvoorbeeld Bosz."

Bert van Losser zet hier zijn vraagtekens bij. "Hij is een huis aan het bouwen in Apeldoorn, mooi dichtbij Enschede." Van Wissing reageert. "Waarom moet het zolang duren, denk ik dan." Jan van Staa begrijpt wel dat het lang duurt. "Die gesprekken gaan niet binnen vijf minuten afgerond worden, laten we heel eerlijk zijn."

Van Losser denkt dat Bosz wel openstaat voor het trainerschap bij FC Twente. "Ik heb het gevoel dat hij wel wil. Hij heeft een paar buitenlandse avonturen gehad en kent de regio", aldus Van Losser. Van Wissing denkt dat Bosz een goede aanstelling zou zijn voor FC Twente. "Als je de selectie moet samenstellen, is het mooi als je zo'n magneet kunt aantrekken en ook gelijk bekend kunt maken, want dan komen spelers ook eerder naar Twente", besluit de clubwatcher.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties