Eerste elftal

Spelers merken hand van 'vakman' Oosting: "Spelen meer als team"

Spelers merken hand van 'vakman' Oosting: "Spelen meer als team"

FC Twente is sterk begonnen aan het eredivisieseizoen 2023-2024. De eerste drie wedstrijden werden gewonnen. Op bezoek bij Almere City FC werd het 1-4, PEC Zwolle werd in De Grolsch Veste met 3-1 verslagen en tegen FC Volendam werd met 0-2 gewonnen. Daarnaast heeft FC Twente er al zes Europese wedstrijden opzitten.

De spelers merken de hand van de nieuwe trainer Joseph Oosting. "Ik zei het net nog tegen Sem Steijn: ik vind dat we heel gecontroleerd spelen", zegt Michel Vlap bijvoorbeeld in gesprek met TC Tubantia na de gewonnen wedstrijd in Volendam. "We moeten nog meer gaan creëren, maar ik vind ons nu vaster aan de bal. Vorig jaar maakten we veel meer eigen acties, nu zie je dat we meer combineren en meer als team voetballen. En dan komen Joshua Brenet, Gijs Smal, Mees Hilgers en Carel Eiting er nog bij. Dat is alleen maar goed. Als je wilt presteren, dan heb je een brede groep nodig."

Ook Ricky van Wolfswinkel merkt verschil ten opzichte van de laatste jaren. "De afgelopen jaren is hier best wat neergezet door Ron Jans en zijn staf, daar bouwen we nu op verder", vertelt de 34-jarige spits na Fenerbahce-thuis in gesprek met Voetbal International. "Maar we proberen er onder Joseph Oosting ook iets aan toe te voegen: iets hoger druk zetten, wat meer vrijheden in het aanvallende deel."

"De vorige seizoenen waren we heel sterk in het voorkomen van tegengoals, dat willen we behouden en combineren met wat meer variatie naar voren toe. Met de nieuwe staf is er toch weer een andere manier van denken gekomen. De relatie tussen spelers en trainers is enorm goed, dat heb je vandaag weer kunnen zien. Er staat echt een team, dat gaat ons ver brengen. Wat we vorig jaar hebben bereikt, kunnen we weer bereiken", aldus Van Wolfswinkel.

Aanvoerder Robin Pröpper ziet dat FC Twente ook wel anders móét voetballen ten opzichte van afgelopen seizoen. "Vorig jaar hadden we met Vaclav Cerny en Virgil Misidjan echt individuele kwaliteit aan de zijkanten. Nu moeten we het iets meer hebben van combinatiespel. Bij vlagen ziet dat er al heel aardig uit, ook vandaag (Fenerbahce-thuis, red.) weer. We moeten dit seizoen nog iets meer dan voorheen leunen op ons teamspel. Met Joseph Oosting hebben we nu weer een trainer die daar veel oog voor heeft. Hij probeert spelers te helpen, praat met iedereen, is ook veel met jonge jongens bezig is. Een vakman, die heel sterk is op menselijk vlak", besluit Pröpper.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties