Eerste elftal

Splinternieuw kunstgrasveld decor van return tegen Hammarby IF na hevige kritiek

Splinternieuw kunstgrasveld decor van return tegen Hammarby IF na hevige kritiek

Op donderdag 27 juli om 20:00 uur speelt FC Twente de thuiswedstrijd tegen Hammarby IF in de tweede voorronde van de Conference League. Op donderdag 3 augustus om 20:00 uur, precies een week later, volgt de returnwedstrijd tegen Hammarby IF. FC Twente zal dan gaan spelen op een splinternieuw kunstgrasveld.

Voor dit seizoen lag er zeven jaar lang een kunstgrasveld met rubberen korrels in de Tele2 Arena in Stockholm, die wordt gebruikt door Hammarby IF en Djurgarden IF. Deze werd voor aanvang van het huidige seizoen, die begin 2023 begon, vervangen door een kunstgrasveld met zand ertussen. Dit leidde echter tot problemen. Het veld was verschrikkelijk voor de spelers om op te voetballen. Er was de nodige kritiek van voornamelijk Hammarby IF en Djurgarden IF.

Het bedrijf SGA Fastigheter, dat het stadion in bezit heeft, besloot daarom om terug te gaan naar het kunstgrasveld met rubberen korrels. Hier speelde Hammarby tot dusver eenmaal op, met succes. Afgelopen weekend werd in eigen huis met 3-1 gewonnen van Kalmar FF, de nummer zeven van de ranglijst. De Europese tegenstander van FC Twente staat momenteel zelf achtste in de zestienkoppige competitie.

Op donderdag 3 augustus om 20:00 uur wordt de wedstrijd tussen Hammarby IF en FC Twente gespeeld in de Tele2 Arena. FC Twente zal afreizen met maar liefst 1.500 supporters. Binnen enkele minuten waren alle kaarten voor het uitvak verkocht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties