Eerste elftal

Sprake van 'Russisch roulette' bij FC Twente: "Houdbaarheid Hake was niet verstreken"

Sprake van 'Russisch roulette' bij FC Twente: "Houdbaarheid Hake was niet verstreken"

Het leek vooraf een gedroomd huwelijk: Gertjan Verbeek en FC Twente, maar niets is minder waar. Onder leiding van de oefenmeester presteert de Enschedese formatie dramatisch en boekte het in dertien wedstrijden slechts één overwinning. Ook is er veel kritiek op Verbeek vanwege het 5-3-2-systeem. Valentijn Driessen is van mening dat een trainerswissel weinig uithaalt.

"Is de relatie tussen trainer en spelersgroep verstoord, dan rest niets anders dan ontslag", erkent Driessen in zijn column in De Telegraaf. "Anders is sprake van een gok. Zo’n gok namen Sparta en FC Twente, want de houdbaarheid van de trainers Alex Pastoor en Rene Hake was niet verstreken."

[google]Naast de trainerswisselingen bij FC Twente en Sparta, nam Ajax afscheid van trainer Marcel Keizer. "Bij de tussentijdse trainerswissel hebben uitgerekend ervaren voetbalmensen als Leo Beenhakker (Sparta), Jan van Halst (FC Twente) en Marc Overmars (Ajax) dit onvoldoende onderkend. Zij hebben gegokt. Over drie maanden blijkt of het balletje goed is gevallen."

Driessen ziet bij één club iets positiefs. "Bestuurders kunnen trainers beter extra tijd gunnen zoals Feyenoord erin staat met Giovanni van Bronckhorst. Werkt het niet dan kunnen de wegen in de zomer alsnog scheiden. Daarmee krijgt de nieuwe trainer-coach tegelijk een eerlijke kans als hij een complete voorbereiding op een volgend seizoen kan draaien", besluit hij.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties