Eerste elftal

Stadionverbod van 40 (!!) jaar en twee maanden cel voor veldbestormer

Stadionverbod van 40 (!!) jaar en twee maanden cel voor veldbestormer

Bij de wedstrijd PSV - Sevilla FC die afgelopen maand werd afgewerkt kwam er ineens een supporter van de Eindhovenaren het veld opgerend. De twintigjarige veldbestormer deelde een klap uit aan Sevilla-doelman Marko Dmitrovic, die er gelukkig niet zoveel last van had. De veldbestormer heeft natuurlijk wel een aantal zware straffen gekregen.

De twintigjarige Dylano K., die overigens al een stadionverbod had, heeft een stadionverbod van maar liefst veertig (!!) jaar gekregen voor het aanvallen van de keeper van Sevilla FC. Hij mag dus tot 2063 het Phillips Stadion van PSV niet meer betreden. Daarnaast zijn er al strafrechtelijke sancties tegen hem genomen, terwijl hij ook al tot twee maanden onvoorwaardelijke celstraf beoordeeld is.

Ook voor PSV zal de zaak nog gevolgen kennen. Op 29 maart hoort de club wat voor straf het opgelegd krijgt van de UEFA. Deze straf zou zwaar kunnen zijn. Zo zou het bijvoorbeeld zo kunnen zijn dat PSV een Europese thuiswedstrijd zonder publiek moet gaan spelen. Het is zelfs mogelijk dat de Eindhovenaren een jaar worden uitgesloten van UEFA toernooien. Als dat zou gebeuren, zou de club nog wel in beroep kunnen gaan.

Zondag was er weer een sla-incident op de Nederlandse velden. FC Groningen-speler Jetro Willems probeerde zijn eigen supporters te kalmeren. Daarbij sloeg een supporters Willems vol op zijn hoofd. De linksback heeft aangifte gedaan. De dader was al opgepakt, maar is inmiddels weer vrijgelaten. Een van de redenen is dat hij minderjarig is. "Bij minderjarigen kijken we wat scherper naar dit soort zaken", zegt een woordvoerder van de politie. Bekijk beelden van beide incidenten hieronder.

Incident PSV

Incident FC Groningen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties