Eerste elftal

Start Oosting met Eiting en Van Bergen tegen Vitesse? "Keuze kan anders uitpakken"

Start Oosting met Eiting en Van Bergen tegen Vitesse? "Keuze kan anders uitpakken"

Bij FC Twente waren ze er al vrij snel uit. Carel Eiting moest bij de Tukkers de opvolger gaan worden van Ramiz Zerrouki, die op zijn beurt koos voor het avontuur bij Feyenoord. Het duurde echter tot de laatste week van de transferwindow alvorens de middenvelder zijn handtekening zette bij FC Twente. Dit omdat FC Volendam hem niet wilde laten gaan en Eiting tot twee keer toe besloot een arbitragezaak aan te spannen. De tweede werd gewonnen waardoor FC Twente hem uiteindelijk voor één miljoen euro over kon nemen van De Wijdbroeken.

Inmiddels traint Eiting al meer dan drie weken mee bij FC Twente, maar moet hij het nog altijd doen met een plek op de bank. Thuis tegen Ajax maakte hij zijn officiële debuut en speelde hij achttien minuten mee. Uit bij RKC mocht hij ook invallen. Deze keer kwam de teller tot twintig minuten. De vraag is dan ook wanneer de beoogde opvolger van Zerrouki zijn eerste basisplek gaat krijgen.

"We hebben de hele voorbereiding met de groep gespeeld en de eerste vier wedstrijden de volle buit gepakt. Soms moet je ook simpelweg wachten tot het moment daar is, tot de kans komt", aldus FC Twente-trainer Joseph Oosting in gesprek met Voetbal International. "Wanneer je iemand brengt, hangt ook soms af van je tegenstander. Dat geldt ook voor Mitchell van Bergen."

"Ik bekijk het per week, per wedstrijd. Ik wil ook vertrouwen houden in de jongens die het tot nu toe goed hebben gedaan", vervolgt de oefenmeester die na de wedstrijd tegen RKC wel redenen heeft om in te grijpen. "Woensdag tegen Vitesse kunnen keuzes anders uitpakken, en zaterdag tegen SC Heerenveen is het niet anders. In ieder geval moeten wij ons die twee thuiswedstrijden gaan herpakken van deze nederlaag."

Opinie:
Zie jij graag veranderingen in de basis tegen Vitesse? Zo ja, welke?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties