Eerste elftal

Statement ESPN na woede over niet live uitzenden FC Twente: "Anders nog meer mensen ontevreden"

Statement ESPN na woede over niet live uitzenden FC Twente: "Anders nog meer mensen ontevreden"

Tot de verbazing van iedereen die FC Twente een warm hart toedraagt, wordt de beslissingswedstrijd van FC Twente op bezoek bij PEC Zwolle niet live uitgezonden op tv. ESPN kiest ervoor om de wedstrijden van Ajax, PSV en Feyenoord live uit te zenden en ESPN 1 wordt het schakelkanaal. Alle drie de clubs speler nergens meer voor terwijl FC Twente en AZ strijden om de derde plek en een plek in de voorronde van de Champions League, de hoogte Europese competitie. ESPN-woordvoerder Maarten van Rooijen geeft uitleg.

"Ik snap dat er mensen op het eerste oog teleurgesteld zijn, maar ik wil hier allereerst benadrukken dat alle negen wedstrijden wel degelijk live te zien zijn. Alleen dan via ESPN Watch", aldus Van Rooijen in gesprek met Leon ten Voorde van de Tubantia. "Al die wedstrijden worden met de gebruikelijke toeters en bellen aangepakt. Wij hebben nou eenmaal maar vier kanalen op tv en jaren geleden hebben we besloten om daar de wedstrijden van PSV, Feyenoord en Ajax op de 33ste en 34ste speeldag uit te zenden. Daar wijken we niet vanaf. De ontevredenheid daarover wordt steeds minder, omdat steeds meer mensen gebruik maken van streamingsdiensten."

Maar zowel PSV, Ajax als Feyenoord spelen nergens meer over. Dan zou je een overweging kunnen maken om wedstrijden uit te zenden waar het nog wel ergens om gaat. PEC Zwolle - FC Twente en AZ - FC Utrecht. "Dat had een optie kunnen zijn, maar dan waren er nog meer mensen ontevreden geweest. We zijn een televisiezender en kiezen waar de meeste behoeftes liggen. En de traditionele top drie trekt verreweg de meeste kijkers. Kortom: met dit aanbod doen we de meeste mensen een plezier", besluit de Maarten van Rooijen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties