Eerste elftal

Statement PvdA na commotie over opmerkelijke 'eisen' richting FC Twente

Statement PvdA na commotie over opmerkelijke 'eisen' richting FC Twente

FC Twente en de gemeente Enschede zijn het eens over een nieuwe afbetalingsregeling van de openstaande schulden. Het nieuwe plan moet alleen nog goed worden gekeurd door de raad, maar dit is vaak een formaliteit. Echter kwam vorige week het nieuws naar buiten dat de PvdA nog wat extra's verlangt van FC Twente. De partij wil meer gelijkheid als het gaat om verloningen bij de mannen- en vrouwentak van het voetbal. Daarnaast mist PvdA vertegenwoordiging van 'een vrouw of iemand van kleur' binnen het management van FC Twente. Het leverde de nodige commotie op en vandaag komt de PvdA met een statement.

Wij zijn trots op ons FC Twente. Met ons rode hart staan we voor onze club. Dat hebben we de afgelopen jaren ook laten zien door mee te stemmen om FC Twente in financieel moeilijke tijden te helpen. Ook destijds in 2019 hebben we al gepleit voor meer toegangskaarten voor mensen met een smalle portemonnee en voor meer diversiteit bij de club.

We hebben de beste club van Nederland en dit willen we zo houden. Het succes van FC Twente is belangrijk voor ons allemaal. Succesvol zijn, betekent ook verantwoordelijkheid dragen. Elke krachtige voetbalclub heeft mensen in huis die de club dragen. Een grote diversiteit van mensen die hard voor de club werken. Waar mensen met vele achtergronden werken, worden successen geboekt. Voor de toekomst van FC Twente is dit belangrijk. Daarom pleiten we voor een divers bestuur.

Beloning FC Twente Vrouwen

Een ander zeer belangrijk punt zijn onze FC Twente Vrouwen. Ze staan op het punt om voor de 9e!!! keer landskampioen te worden. Wat zijn wij met z’n allen trots op dit team. Ons vrouwenteam is de beste en dit moet ook zo beloond worden. Dat vraagt wat van FC Twente. Namelijk, dat zij de eisen gaan waarmaken die landelijke voetbalvrouwen stellen in de campagne ‘Betaald voetbal = betaald worden’.

Wij vragen nu niet dat de vrouwen gelijk worden betaald als de mannen. Maar uit recent onderzoek blijkt dat speelsters bij topclubs zoals Ajax, PSV en FC Twente in het seizoen 2022/2023 gemiddeld slechts 20.000 euro per jaar verdienden (ongeveer 1.666,67 euro per maand!). Dit ligt zelfs onder het landelijk minimumloon van 2.300 euro per maand! Een beloning waar je van rond kunt komen is niet alleen een kwestie van eerlijkheid, maar zorgt er ook voor dat spelers zich volledig op voetbal kunnen richten in plaats van hun bijbaan. Zo kunnen zij hun talenten op het allerhoogste internationale niveau laten zien en de beste zijn. Het helpt de (internationale) professionalisering van het vrouwenvoetbal. Zo kan FC Twente nog vele jaren meespelen in de Europese top.

Wie bint trots da’w veur Twente bint. Laten we dan ook deze serieuze stappen zetten voor ons Twente.

PvdA

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties