Eerste elftal

Steijn gooit hoge ogen: "FC Twente blijkt een gaarbak voor jonge spelers"

Steijn gooit hoge ogen:  "FC Twente blijkt een gaarbak voor jonge spelers"

Na iedere speelronde stelt een oud-international het Elftal van de Week samen in De Telegraaf. Deze keer is het de beurt aan Sonny Silooy. De verdediger speelde veertien seizoenen voor Ajax waarmee hij alle prijzen pakte die er te winnen viel met als hoogtepunt het winnen van de Champions League in 1995. In totaal kwam hij 25 keer uit voor het Nederlands Elftal.

In zijn Elftal van de Week van speelronde vijftien is één speler van FC Twente terug te vinden; Sem Steijn. De Hagenees was zondag goed voor de assist op de 0-1 van Ugalde en scoorde zelf op aangeven van Ugalde de 0-2. Silooy is duidelijk onder de indruk van de nog maar 22-jarige Steijn die dit seizoen al negen keer scoorde en ook twee assists op zijn naam heeft staan.

"Sem Steijn van FC Twente heeft weer een goal en assist achter z’n naam tegen Go Ahead Eagles. Zijn rendement ligt echt heel hoog", aldus de onderbouwing van Silooy. "Een heel bewegende nummer tien, die ook gaten trekt voor andere aanvallers als hij zelf voor niets loopt en die zelf vaak in scoringspositie komt. FC Twente blijkt een gaarbak voor jonge spelers."

Elftal van de Week speelronde 15
Olij (Sparta), Pinto (Fortuna Sittard), Schouten (PSV), Boscagli (PSV), Hato (Ajax), Haye (sc Heerenveen), Saibari (PSV), Steijn (FC Twente), Druijf (PEC Zwolle), Van Amersfoort (sc Heerenveen) en Sierhuis (Fortuna Sittard)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties