Eerste elftal

Steijn kijkt uit naar 'extra leuk' duel: "Weer genieten in een volle Grolsch Veste"

Steijn kijkt uit naar 'extra leuk' duel: "Weer genieten in een volle Grolsch Veste"

Vorig seizoen speelde FC Twente twee keer in De Grolsch Veste tegen Ajax. In de KNVB Beker won Ajax met 0-1, maar in de eredivisie trok FC Twente aan het langste eind. Het werd 3-1 door doelpunten van Manfred Ugalde, Julio Pleguezuelo en Václav Cerny. Nu is er bij Ajax veel veranderd: een aantal belangrijke spelers zijn weggegaan en uit allerlei windstreken zijn voor veel geld vervangers gehaald.

Trainer Maurice Steijn moet zijn vreemdelingenlegioen in no-time tot team smeden om een goed resultaat te boeken tegen het team van zijn zoon Sem. Vorig jaar stonden vader en zoon al viermaal tegenover elkaar, toen Maurice trainer was van Sparta Rotterdam. Papa Steijn wist geen enkel van de vier duels te winnen, zoon Sem won de laatste.

Sem Steijn kijkt uit naar een nieuwe editie van FC Twente tegen Ajax en Steijn tegen Steijn. "FC Twente-Ajax is een geweldige wedstrijd en extra leuk dat het tegen mijn vader is", vertelt de 21-jarige aanvallende middenvelder in gesprek met De Telegraaf.

"Een Steijn-derby bij FC Twente-Ajax is toch anders dan bij FC Twente-Sparta. Dat maakt het nog iets mooier. Ik kijk er heel erg naar uit om tegen Ajax te spelen. In een volle Grolsch Veste wordt dat weer genieten. Ik denk dat het voor ons een mooi moment is om Ajax te treffen. Ze zijn nog wat zoekende en ik denk dat we het hen lastig kunnen maken", besluit Steijn. De wedstrijd begint om 14:30 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie en wordt live uitgezonden op ESPN 3.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties