Eerste elftal

Steijn klaar voor Ajax of Feyenoord? "Hij kan overal terecht"

Steijn klaar voor Ajax of Feyenoord? "Hij kan overal terecht"

Dit eredivisieseizoen scoorden alleen de spitsen van PSV, Feyenoord, AZ en Ajax tot dusver meer doelpunten dan Sem Steijn, de aanvallende middenvelder van FC Twente. Onder toeziend oog van voormalig topspits Ruud van Nistelrooij, met wie Steijn in het verleden aan zijn trap werkte, maakte hij zondag tegen FC Volendam een hattrick.

"Ik vind het voor Steijn geweldig", zegt Dick Advocaat over de aanwezigheid van Van Nistelrooij bij Veronica Offside. "Dat is zo'n fanatieke jongen. Die ging van ADO naar Twente, iedereen had grote twijfels. Bij ADO scoorde hij aan de lopende band en dat doet hij bij Twente nu ook." Kan hij nog hogerop? "Dat denk ik wel, zeker. Als je goals kan maken, kan je overal terecht." Moet Feyenoord hem bellen? "Dat weet ik niet, maar ik vind het een uitstekende tweede spits. Hij weet hoe hij goals moet maken."

"En hij kan ook nog aardig voetballen", haakt Wim Kieft in. Daar is Advocaat het mee eens. "En met dat loopvermogen. Het is wel een complete speler." Waarom zou Feyenoord hem niet bellen? "Feyenoord moet zelf bepalen of ze hem nodig hebben. Daar staat normaal Stengs, dat is een totaal ander type dan Steijn, die is veel doelgerichter." Wim Kief oppert Ajax. "Die kunnen wel wat gebruiken op die plek, heb ik de indruk", besluit Kieft.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties