Eerste elftal

Steijn opgelucht: "Dat is dan toch de emotie die loskomt"

Steijn opgelucht: "Dat is dan toch de emotie die loskomt"

Op woensdagavond heeft FC Twente met 3-1 van Almere City gewonnen. Één van die doelpunten kwam van de schoen van aanvallende middenvelder Sem Steijn. De Hagenees scoorde zijn dertiende goal van het seizoen. Al stond hij hiervoor zeven wedstrijden droog. Het doelpunt was dan ook een opluchting voor de 22-jarige Steijn.

Aan het begin van zijn interview analyseren Kees Luijckx en Pascal Kamperman twee foute passes van de aanvallende middenvelder. Steijn kijkt mee en oordeelt hetzelfde als de analisten. "Daar ben ik gewoon slordig, dat is eigenlijk echt zonde. Ik moest die ene bal voor hem passen en bij de ander moet ik gewoon sneller handelen", vertelt hij tegenover ESPN.

Dan gaat het over zijn doelpunt na een lange droogte. "Het was lekker om te scoren, want dat is mijn spel. Dan is het lekker om hem even te maken als je een tijdje droog staat." Steijn ziet de beelden en begrijpt dan pas waarom de goal telde. "Het is gewoon een pass. Ik dacht dat hij via Ricky van Wolfswinkel en dan van die Almere-verdediger bij mij kwam."

Dan wordt hem gezegd dat hij wel twee keer kon juichen. "Doe mij maar liever één keer, want het was echt een spannend moment." Al had wist hij dat zijn goal een keer zou komen. "Dat is mijn spel dat laat ik het hele jaar al zien. Zolang ik vertrouwen blijf houden in de dingen die ik doe en waar ik goed ben komt het goed. Ik ben vandaag gevaarlijk, maar ook slordig geweest. Ik ben tevreden met mijn goal." Tijdens het vieren van het doelpunt sloeg hij nog een biertje uit de handen van een supporter. "Dat was toch die emotie die los kwam, alleen maar leuk. Denk dat ze er wel van kunnen genieten", besluit hij lachend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties