Eerste elftal

Steijn steekt hand in eigen boezem na ‘tactische fout’ tegen FC Twente

Steijn steekt hand in eigen boezem na ‘tactische fout’ tegen FC Twente

Afgelopen zondag speelde FC Twente Ajax van de mat. De Tukkers stuurden Ajax met een vernederende nederlaag naar huis. Het werd uiteindelijk 3-1 voor de thuisploeg dankzij goals van Daan Rots, Sem Steijn en Naci Ünüvar. Ajax speelde een ontluisterend slechte wedstrijd. Na elf minuten, toen de stand al 2-0 was, waren de meeste supporters er al klaar mee.

Trainer Maurice Steijn steekt hand in eigen boezem na de wedstrijd tegen FC Twente. "Als je die wedstrijd tegen FC Twente terugkijkt, krijg je een beeld", begint de 49-jarige oefenmeester in gesprek met NU.nl. "We hebben in die wedstrijd heel bewust voor twee controlerende middenvelders gekozen, maar misschien waren die twee spelers daar nog niet klaar voor. We hadden ook maar twee dagen om ons voor te bereiden." De middenvelders waar Steijn het over heeft, zijn Sivert Mannsverk en Benjamin Tahirovic.

"Uiteindelijk ben je als trainer altijd verantwoordelijk. Achteraf kun je zeggen dat je niet de juiste keuzes hebt gemaakt, maar vooraf op de training zag het er goed uit. Ik heb het tactisch altijd redelijk voor elkaar en ga altijd voor de spelersgroep staan. Ieder mens maakt weleens een fout", besluit Steijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties