Eerste elftal

Steijn verklaart: Zo komt hij aan zijn speciale gave

Steijn verklaart: Zo komt hij aan zijn speciale gave

De kwaliteiten van Sem Steijn blijven niet onopgemerkt. De middenvelder is de topscorer van FC Twente. Volgens Leon ten Voorde kan Steijn schieten als de beste. Volgens Steijn zelf is het niet alleen een aangeboren talent, maar komt het ook door het oefenen.

"Hoe ik dit heb ontwikkeld? Door te oefenen", vertelt Steijn in gesprek met TC Tubantia. "Hoe vaker je iets doet, hoe beter je erin wordt. Dat geldt voor bijna alles en zeker voor wat betreft traptechniek. Schieten met links is ook zoiets. Ik ben rechtsbenig, maar door mijn linker constant te trainen, beheers ik die trap ook steeds beter. Herhalen, slijpen, op zoek gaan naar verbeteringen: daar draait alles om." Steijn probeert dan ook zo vaak mogelijk extra afwerkoefeningen te doen.

Volgens Steijn heeft voormalig jeugdtrainer Rick Hoogendorp, die in het verleden speelde bij onder meer RKC Waalwijk en VfL Wolfsburg, de juiste tips gegeven over het scoren. "Hij gaf dan aan: je moet zo schieten, want een keeper gaat dit doen. Ik heb ook vaak met keeperstrainers gezeten. Zij weten precies hoe keepers in bepaalde situaties gaan handelen en hoe je daar als speler op moet reageren."

Scorende middenvelders zijn niet makkelijk te vinden en zijn daarom goud waard. Dat maakt van Steijn, die in de eerste twaalf wedstrijden van het seizoen al acht doelpunten maakte, een bijzondere speler. "Ik vind het ook leuk om met afwerken bezig te zijn. Ik hou van doelpunten maken", besluit Steijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties