Eerste elftal

Steijn vreest voor vertrek Unnerstall: "Hij is veel te goed"

Steijn vreest voor vertrek Unnerstall: "Hij is veel te goed"

Lars Unnerstall bood zich twee jaar geleden zelf aan bij FC Twente. De Duitse doelman was ongelukkig bij PSV en zocht een club dichter bij huis. Omdat toen al bekend was dat Drommel zou gaan vertrekken werd Unnerstall met open armen ontvangen. Het vastleggen van de doelman is achteraf misschien wel één van de beste transfers geweest van Jan Streuer.

De vraag is echter wat hij na dit seizoen gaat doen. Zelf gaf hij al aan wel tot zijn 40e bij FC Twente te willen keepen, maar tegelijkertijd heeft hij ook nog dromen. Deze zijn de Premier League of een goede club in de Duitse Bundesliga.

Sem Steijn speelt voor de tweede keer in zijn nog prille carrière samen met de Duitser. Eerst bij VVV en nu bij FC Twente. Hij is zwaar onder de indruk van de kwaliteiten van zijn collega. "Fantastisch man. Dat is niet normaal. Hij is eigenlijk veel te goed", aldus Steijn in gesprek met Andy van der Meyde.

Hoewel hij zal hopen dat Unnerstall blijft, vreest Sem Steijn dat zijn collega zijn carrière niet afsluit bij FC Twente. "Ik weet niet wat er bij PSV gebeurd is, maar als je bij Lars in de partij zit dan win je bijna altijd. Dat is echt niet normaal. Ik denk dat ie nog wel een keer een stap gaat maken."

"Hoe oud is hij? Hij kan nog wel doorgaan tot z'n 40e", vervolgt Van der Meyde. Steijn ziet een vergelijking met Gianluigi Buffon. De Italiaanse doelman is inmiddels 45 jaar en is nog steeds actief in het betaald voetbal. Hij speelt bij Parma Calcio, de club waar FC Twente Jayden Oosterwolde afgelopen zomer aan verkocht. Hier is hij nog altijd de absolute nummer één onder de lat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties