Eerste elftal

STEVO had niet de juiste vergunning: 'Vragen over spandoeken en vuurwerk ontkennend beantwoord'

STEVO had niet de juiste vergunning: 'Vragen over spandoeken en vuurwerk ontkennend beantwoord'

Twee dagen nadat er een ijzeren stellage op het publiek terechtkwam en er acht mensen lichtgewond en twee mensen zwaar gewond raakten, is er meer bekend geworden over de door STEVO aangevraagde vergunning bij de gemeente Tubbergen. Uit de gegevens blijkt dat er in de vergunningsaanvraag niet is gesproken over de sfeeractie.

De club kreeg tijdens de vergunningsaanvraag vragen of er spandoeken zouden worden opgehangen en of er vuurwerk zou worden afgestoken. De club uit Geesteren gaf destijds aan dat dit niet het geval zou zijn. Voorzitter Eddy Droste verklaarde na het ongeval dat hij pas enkele dagen voor de wedstrijd te horen kreeg dat er een sfeeractie zou komen, maar dat hij zich daar als club niet mee wilde bemoeien. "De uitvoering van zo’n sfeeractie, daar moeten we ons ook buiten houden. Dat is niet aan ons", aldus Droste in gesprek met Arjan te Bogt van de Tubantia.

Een ander bestuurslid van STEVO heeft aangegeven dat er in de vergunningsaanvraag wel werd verwezen naar de sfeeractie. De Tubantia kreeg inzage in de vergunning en constateert: "Dat klopt niet. Uit de vergunningaanvraag is op geen enkele manier op te maken dat er iets anders zal plaatsvinden dan een voetbalwedstrijd."

STEVO-voorzitter Droste is inmiddels op de hoogte van het feit dat er geen correcte vergunning is aangevraagd. Op dit moment wil hij er niet dieper op ingaan en verwijst naar het lopende politieonderzoek. "Wij hebben vanavond een bestuursvergadering over de kwestie. Dan gaan we het erover hebben. Op dit moment wil ik er verder niets over kwijt", aldus Droste tegenover Leo van Raaij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties