Eerste elftal

'Stoere' Rots blijft tegen de storm in overeind en snoert criticasters de mond

'Stoere' Rots blijft tegen de storm in overeind en snoert criticasters de mond

Daan Rots was zondagmiddag maar weer eens betrokken bij een doelpunt van FC Twente. De 22-jarige rechtsbuiten rondde een eenvoudige kans keurig af in de derby tegen Heracles Almelo en zorgde daarmee voor de 0-1. Het was voor Rots zijn tweede doelpunt van het seizoen, nadat hij thuis tegen Ajax ook al scoorde.

Daarnaast heeft de man uit Groenlo al vijf assists op zijn naam heeft staat, waardoor hij na negen wedstrijd direct betrokken is bij zeven doelpunten van de Tukkers. Dat is ruim 36 procent van alle eredivisiegoals die FC Twente dit seizoen maakte. Met de zeven goalcontributies staat Rots op een gedeelde zesde plaats van alle spelers in de eredivisie op het gebied van directe betrokkenheid bij doelpunten. Hij deelt de plek met Magnus Mattsson van NEC Nijmegen en Dani de Wit van AZ. Alleen Santiago Giménez (16), Evangelos Pavlidis (14), Luuk de Jong (12), Calvin Stengs (9) en Joey Veerman (8) waren vaker direct betrokken bij een doelpunt. Daarmee snoert Rots de vele criticasters de mond.

"Hij heeft veel kritiek gehad, maar Daan Rots is op dit moment je beste buitenspeler", zegt clubwatcher Leon ten Voorde bij de fusiepodcast van De Ballen Verstand en Heraklets van TC Tubantia. Fardau Wagenaar, net als Rots afkomstig uit Groenlo, vindt het mooi om te horen. "Het is helemaal niet zo dat ik Daan Rots goed ken, maar ik vind het gewoon - los van dat hij uit Groenlo komt - stoer van hem."

"Hij is de jongen uit de eigen jeugd, er is altijd best wel veel kritiek op hem. Dat weten we, dat is altijd zo met spelers uit de eigen jeugd. Hij zou zijn basisplaats toch echt verliezen dit jaar, maar hij staat er nog steeds. Dan scoort hij. Tuurlijk was dat ook een meevaller dat de bal in zijn voeten kwam, maar ik vind het toch stoer van hem. Ik vind het knap", aldus Wagenaar.

Ten Voorde haakt in. "Stoïcijns, tegen de storm in, is hij overeind gebleven. Ik denk nog steeds: als Twente echt één hele goede buitenspeler had gehad dit seizoen... Het kan nog steeds, ze staan drie punten achter op AZ, maar dan kun je serieus mee gaan doen om die derde plek. Nogmaals: dat kan nog steeds. Je moet er niet van in de war raken dat je een keer twee punten verspeeld bij Heracles na een 0-2 voorsprong. Maar dat is wel iets om over na te denken", besluit Ten Voorde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties