Eerste elftal

Strafschopmoment zorgt voor discussie: Is FC Twente bestolen door scheidsrechter Kooij en de VAR?

Strafschopmoment zorgt voor discussie: Is FC Twente bestolen door scheidsrechter Kooij en de VAR?

FC Twente heeft zondag drie dure punten verspeeld op bezoek bij RKC Waalwijk. Na zelf in de eerste helft de lat en de paal te hebben geraakt, scoorde de thuisploeg in de slotfase de winnende 1-0. Echter was er daarvoor een moment is de zestien van de Waalwijkers, waarbij er hands werd gemaakt door een speler van RKC (Beelden vanaf 6:14 in de onderstaande samenvatting). De scheids wuifde het weg en ook de VAR greep niet in. Echter zijn niet alle Twente-supporters het eens met deze beslissing.

De speler in kwestie stond met de rug naar de goal toen hij de bal op zijn hand kreeg. Die hand hield hij niet strak tegen zijn lichaam, maar stak een stuk uit. Door de aanraking veranderde ook de richting van de bal. ESPN-analist Robert Maaskant zou een strafschop wel een hele zware straf vinden. "Het zou kunnen als je de beelden terugkijkt, maar daar moet je het als FC Twente niet in willen zoeken. Dan zou je een cadeautje krijgen."

"Ik ben sowieso niet zo'n voorstander van strafschoppen geven", vervolgt de oud-trainer van onder andere NAC. "Ik vind het een veel te grote straf. Geef dan een indirecte vrije trap. Dat is ook nog extra spektakel voor het publiek. Op het moment je echte scoringskansen gaat ontnemen of er wordt een overtreding gemaakt waar duidelijk iets uit kan komen, dan een penalty. Dribbel je buiten de zestien met je gezicht van de goal af en je krijgt een duwtje in je rug, dan niet."

Poll

Vond jij het een strafschop voor FC Twente?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties