Eerste elftal

Stralende Van Hoorenbeeck droomt van Champions League: "Zet mij maar op Anfield"

Stralende Van Hoorenbeeck droomt van Champions League: "Zet mij maar op Anfield"

Alec van Hoorenbeeck kwam afgelopen als grote onbekende naar FC Twente. Hij werd op huurbasis aangetrokken als de vervanger van de transfervrij vertrokken Julio Pleguezuelo. Inmiddels heeft FC Twente de koopoptie in zijn contract gelicht waardoor hij komende zomer definitief wordt overgenomen van KV Mechelen. Hij tekende tot medio 2026 met een optie voor nog een seizoen. Van Hoorenbeeck is blij dat hij mag blijven, want het kan zomaar zijn dat hij komend seizoen Champions League speelt.

"Aan het begin van het seizoen had ik niet verwacht dat we op deze plek zouden staan. Het is nu aan ons om dit over de streep te trekken en volgend seizoen die voorronde van de Champions league te kunnen spelen. Dat is heel mooi. We zijn er nu wel heel dichtbij en het is heel mooi dat ik nu officieel deel uitmaak van de club en volgens seizoen als speler van FC Twente het seizoen zal starten."

Hoe zit het binnen de spelersgroep. Is er spanning in de kleedkamer? "Het is best rustig", vervolgt Van Hoorenbeeck in gesprek met 1Twente. "We hebben de laatste wedstrijd verloren, maar we moeten gewoon scherp blijven en naar onszelf kijken. We hebben alles in eigen hand en we hebben genoeg kwaliteit om dat over de streep te trekken."

Dan wordt hem gevraagd of hij houdt van gamen. "Ja, hoezo?" Als je met FC Twente tegen een club uit de Champions League zou willen? "Ik ben groot fan van Liverpool, dus zet mij maar in Anfield dan." En dan tegenover Mohamed Salah en Darwin Nunez? "Dat zou mooi zijn", besluit hij met een grote lach op zijn gezicht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties