Eerste elftal

Streuer kijkt naar verkoop Smal: "Kan net als Zerrouki voor een mooi bedrag weg"

Streuer kijkt naar verkoop Smal: "Kan net als Zerrouki voor een mooi bedrag weg"

Gijs Smal beleeft een geweldig seizoen bij FC Twente. De linksback is dit eredivisieseizoen in 32 wedstrijd al goed voor maar liefst negen assists en scoorde ook nog eens een doelpunt. 'Smaldini' heeft nog dit seizoen nog maar één jaar contract in Enschede. FC Twente wil het contract dan ook graag verlengen.

"We zijn in gesprek", bevestigt Jan Streuer tegenover Voetbal International. De technisch directeur gaat echter uit van een verkoop van de 25-jarige linksback. "Gijs is een uitstekende speler, die zich heel goed heeft ontwikkeld. Hij is iemand die we straks net als Ramiz Zerrouki voor een mooi bedrag kunnen verkopen, maar dan moeten die clubs nog wel eerst komen." Een van de clubs die naar verluidt geïnteresseerd is is Borussia Mönchengladbach. De marktwaarde van Smal wordt geschat op vier miljoen euro.

Mocht Smal vertrekken, dan zal FC Twente in ieder geval op zoek moeten naar één, misschien wel twee nieuwe linksbacks. Het is namelijk nog niet bekend wat er met Anass Salah-Eddine, die gehuurd wordt van Ajax, gaat gebeuren. FC Twente wil hem graag definitief overnemen, maar de Amsterdamse club heeft nog niet besloten wat het met Salah-Eddine wil.

Andere linksbacks die aan FC Twente worden gelinkt zijn Daley Sinkgraven en Derry John Murkin. Sinkgraven speelt momenteel bij Bayer Leverkusen, maar gaat daar deze zomer transfervrij vertrekken. Hij wordt al lange tijd gelinkt aan een overstap naar Enschede. Murkin speelt bij FC Volendam en heeft daar nog een contract tot medio 2024. Hij deed onlangs een open sollicitatie in Enschede. Zijn marktwaarde wordt geschat op 700.000 euro.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties