Eerste elftal

Streuer ooit nog naar Vitesse? "Zit nu wel in een andere situatie"

Streuer ooit nog naar Vitesse? "Zit nu wel in een andere situatie"

Jan Streuer en Paul van der Kraan zijn beide nog actief bij FC Twente, maar niet meer als respectievelijk technisch en algemeen directeur. Daardoor is het tweetal weleens in verband gebracht met hun gedeelde oud-club Vitesse, dat wel een wederopbouw kan gebruiken zoals Streuer en Van der Kraan bij FC Twente hebben gerealiseerd.

Van der Kraan werd onlangs benaderd door Vitesse voor een functie. Deze wees de 70-jarige Brabander af. Vitesse heeft nog niet aangeklopt bij Streuer, zo laat de technisch adviseur van FC Twente weten in gesprek met ArnhemSports.nl.

"Ik ben niet benaderd. Ik praat natuurlijk weleens met mensen bij Vitesse. Ik denk dat men op dit moment nog niet precies weet wat men wil, maar als je naar het nieuwe seizoen wat wil gaan doen, is dit wel de tijd om acties te ondernemen. Vitesse zit in een moeilijke situatie. Je weet niet of je in de eredivisie blijft. Dat maakt financieel veel uit."

Verbaast het Streuer dat hij in het afgelopen jaar niet is benaderd door zijn oud-club? "Nee, het verbaast me niet. Men had denk ik ook niet verwacht dat dit ging gebeuren", doelt hij op de enorme puinhoop bij Vitesse. "Men had gewoon nog mensen in dienst en heeft denk ik onderschat hoe snel je in de problemen kunt komen. Als je nu vijftien punten hebt, wordt het niet eenvoudig om erin te blijven."

Als Vitesse Streuer had gevraagd, had hij het dan gedaan? "Midden in het seizoen was ik sowieso niet vertrokken. Bij Twente heb ik het geweldig naar mijn zin, ik doe dat met heel veel plezier. Je wordt gewaardeerd. Ik ga niet zomaar midden in het seizoen vertrekken. Ik zit nu wel in een andere situatie, omdat Bruggink het officieel heeft overgenomen per 1 juli. Ik ondersteun hem, dat wilde hij zelf ook graag. Ik denk dat dat ook verstandig is om te doen. Dat werkt heel goed, ik kan heel goed met hem werken."

"Over dit soort dingen ga ik pas nadenken als men echt komt, ik ga niet van tevoren al filosoferen. Maar goed, ik zit nu in een andere situatie dan vorig jaar. Tot 1 juli was ik technisch directeur, nu ben ik technisch adviseur. Dat is wel een verschil", besluit Streuer, die sowieso tot en met 31 augustus nog technisch adviseur zal zijn bij FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties