Eerste elftal

Streuer staat voor lastige keuze over zijn toekomst bij FC Twente

Streuer staat voor lastige keuze over zijn toekomst bij FC Twente

Jan Streuer werd in 2020 aangesteld als de tijdelijke technisch directeur van FC Twente. Een vriendendienst voor algemeen directeur Paul van der Kraan die na vele afwijzingen een belletje deed naar Streuer waarmee hij bij Vitesse jaren goed had samengewerkt. Net als Van der Kraan bleef ook Streuer langer dan verwacht. Drie jaar was hij de technische baas en afgelopen juli nam Arnold Bruggink het stokje van hem over.

Dit betekende echter niet het einde van Streuer bij FC Twente. Bruggink vroeg hem te blijven in een andere rol en dat werkte uitstekend. Na de afgelopen transferperiode besloot Streuer zelfs om nog langer te blijven tot minimaal 1 februari 2024. Dat is het einde van de winterse transferperiode. Wat hij daarna gaat doen is nog niet zeker, maar de club wil zijn kennis graag binnenboord houden. Om die reden is hem een positie aangeboden in de Raad van Commissarissen. Het controlerende orgaan van FC Twente. Hier mist al jaren iemand met een voetbalachtergrond en voldoende technische kennis.

Streuer zelf bevestigt dat hij is gevraagd voor een rol in de RvC. "Een paar weken geleden hebben ze me gevraagd voor de raad van commissarissen." Een keuze heeft hij echter nog niet gemaakt. "Daar denk ik nu over na", aldus de ervaren rot in gesprek met Voetbal International. Nog niet zo lang geleden liet hij weten dat het idee hem niet heel enthousiast maakte.

"Ik weet wat het inhoudt. Je zit meer op de achtergrond, dus je kunt zelf minder beslissen. Daar word ik niet zo heel warm van. Ik ben beter als ik zelf kan beslissen", zei hij destijds. Onder Bruggink is hij tegenwoordig ook niet meer beslissingsbevoegd, maar toch heeft hij het toch uitstekend naar zijn zin. Streuer heeft zelfs al laten ontvallen dat de samenwerking met Bruggink hem prima bevalt. Het tweetal is vaak samen te zien en liggen veelal op één lijn. Als deze verhouding goed blijft, zou een adviserende rol bij de RvC een prima vervolgstap kunnen zijn. Het is echter aan Streuer of hij daar voldoende voldoening uit kan halen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties