Eerste elftal

Streuer verklaart lastigste transfer die hij meemaakte: "Dat ging enorm moeizaam"

Streuer verklaart lastigste transfer die hij meemaakte: "Dat ging enorm moeizaam"

Op 1 juli nam Arnold Bruggink het stokje over van Jan Streuer als technisch directeur van FC Twente. Streuer heeft nog wel besloten om tot 1 september actief te blijven bij FC Twente en Bruggink te ondersteunen. Hij loopt al jaren mee in de voetbalwereld, maar vond de contractonderhandelingen rondom de transfer van Zerrouki veruit de moeilijkste.

Jan, wat is de moeilijkste onderhandelingen die je ooit hebt afgerond? "Dat was denk ik Zerrouki. Dat ging allemaal vrij moeizaam en het duurde heel lang. Wij vonden dat Feyenoord te weinig bood en zij vonden dat hij voor een lagere prijs weg kon en het bleef zo maar doorgaan", vertelt Streuer bij Goedemorgen Eredivisie.

Inmiddels is Zerrouki speler van Feyenoord en deze transferperiode verkast voor ruim zeven miljoen euro. Hij wilde vorig seizoen al vertrekken bij FC Twente, maar toen kwamen de clubs er niet uit. "Op gegeven moment kwamen ze in de winterstop terug en gingen ze minder bieden dan in de zomer. Het bleef maar doorgaan op deze manier, maar Zerrouki heeft dat wel echt geweldig opgepakt. We hebben wel strijd gehad, maar hij heeft zich tot het einde van het seizoen vol blijven geven voor de club."

Jan, waarom denk je dat Zerrouki goed gaat presteren bij Feyenoord? "Dat weet ik niet. Iedere speler heeft de meeste kans om te renderen als hij goed gebruikt wordt door de trainer. Je ziet heel vaak dat de ene speler bij een club het heel goed doet en bij een andere club het helemaal niet goed doet. Het mooiste wat er is krijg je als een speler optimaal gebruikt wordt. Dan heb je het meeste kans op een resultaat."

Afgelopen seizoen was Zerrouki veruit een van de bepalende spelers van FC Twente. Hij kreeg de vrijheid in de opbouw en vormde samen met Sadílek een sterk blok op het middenveld. "Hij kreeg bij ons een soort vrije rol. Hij had de vrijheid om de bal achteruit op te halen en vandaar te gaan voetballen. Die rol had die bij ons, maar je moet dan niet verwachten dat hij ook nog in de zestien meter kan komen", besluit de 72-jarige Lossenaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties