Eerste elftal

Streuer ziet belangrijke overeenkomsten tussen Bosz en Oosting

Streuer ziet belangrijke overeenkomsten tussen Bosz en Oosting

Joseph Oosting mag volgend seizoen bij FC Twente bewijzen dat zijn successen bij RKC Waalwijk geen incident zijn. Vitesse wilde de oefenmeester vorig seizoen al vastleggen als opvolger van Letch, FC Groningen wilde hem afgelopen winter als vervanger van Wormuth, maar uiteindelijk wordt het dus de ploeg uit Enschede. Hier werd hij gepresenteerd als de ideale trainer. Maar wat houdt dat precies in?

"Je weet pas achteraf of een trainer de ideale trainer is. Wij denken dat hij heel goed bij FC Twente past", aldus Jan Streuer, de td die hem officieel aanstelde. "Hij heeft bij RKC uitstekend gepresenteerd de laatste twee jaar en bij Vitesse heeft hij ook heel goed werk verricht." Hier was Oosting assistent-trainer en ook tijdelijk interim-trainer. Vier wedstrijden had hij de leiding over Vitesse 1 waarin hij drie keer won en één keer gelijkspeelde. Vitesse scoorde destijds 10 keer en incasseerde 0 tegentreffers.

Maar ook de prestaties bij RKC zijn uitstekend. De ploeg is zelfs nog in de race voor een plek bij de Europese play-offs waarin het FC Twente kan treffen. "RKC is zeker niet de makkelijkste club", vervolgt Streuer bij RTV Oost. "Ze hebben een hele lage begroting en moeten het met spelers doen die al de nodige problemen hebben gehad bij clubs. Daar heeft hij een heel goed team van gemaakt, en dit seizoen opnieuw. Dat is toch wel een hele goede prestatie. Hij komt ook min of meer uit de regio, dus wij zinden dat hij een trainer is die heel goed bij FC Twente gaat passen. Maar we moeten altijd afwachten. De resultaten zijn bepalend."

Toch is het verschil tussen de eerste kandidaat Bosz en Oosting heel groot. Bosz is een zeer ervaren trainer op hoog Europees niveau en Oosting is nog geen twee jaar hoofdtrainer in het betaald voetbal. "Dat maakt toch niet uit? Iedere trainer is verschillend", verdedigt Streuer zijn keuze. "Maar het zijn beide trainers die positief en aanvallend voetbal willen spelen. Voor ons is het heel belangrijk dat er een trainer is die aanvallend voetbal wil spelen. Het is van belang om te spelen zoals mensen dat willen bij de club. We spelen nu thuis hele aantrekkelijke wedstrijden en dat is wat de mensen willen zien. En alle wedstrijden winnen, dat gaat toch niet lukken."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties