Eerste elftal

Succesvol seizoen Ron Jans niet bekroond met prijs

Succesvol seizoen Ron Jans niet bekroond met prijs

Vandaag is de Rinus Michels award uitgereikt. Het is de trainer van Feyenoord, Arne Slot die de prijs heeft gewonnen. Oud-Twente trainer Ron Jans en nieuwe trainer van Twente Joseph Oosting waren beide genomineerd voor de prijs. Slot is bekroond tot winnaar van de Rinus Michels award en mag zich daarmee de beste trainer van de eredivisie 2022/23 benoemen.

Oud-trainer van Twente Ron Jans werd voor het tweede jaar op rij genomineerd. Hij beleefde een succesvol seizoen door zich te plaatsen voor Europees voetbal met de Enschedese club. Het is hem niet gelukt om dit seizoen af te sluiten met de prijs van beste trainer van de eredivisie.

De prijs is in 2004 vernoemt ter nagedachtenis aan de voormalig trainer van Ajax, Barcelona en de succesvolle bondscoach van het Nederlands elftal. Elke trainer in de eredivisie mocht zijn stem uitbrengen op de beste trainer van de eredivisie. De kandidaat met de meeste stemmen mag zich bekronen tot beste trainer van het seizoen.

Het was dus Arne Slot die de award heeft gewonnen. Hij werd vorig jaar ook al uitgeroepen tot trainer van het seizoen in de eredivisie 2021/22. Slot pakte dit jaar al eerder een prijs door kampioen te worden met Feyenoord.

In de Keuken Kampioen Divisie was het de trainer van PEC Zwolle die de prijs heeft gewonnen. Dick Schreuder promoveerde met zijn ploeg overtuigend naar de eredivisie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties