Eerste elftal

Supporters uiten flinke kritiek na 'wanprestatie' FC Twente (v): "Schaam je diep"

Supporters uiten flinke kritiek na 'wanprestatie' FC Twente (v): "Schaam je diep"

FC Twente Vrouwen heeft zichzelf een slechte dienst bewezen tijdens de beslissingswedstrijd tegen BK Häcken in de laatste voorronde van de Women's Champions League. De Tukkers verloren woensdagavond onder het toeziend oog van meer dan 8.000 supporters met 2-1 van de Zweden. Hierdoor greep het naast deelname aan de poulefase van de Champions League. De manier waarop leidde tot verontwaardiging onder de aanwezige supporters, maar ook de fans die de wedstrijd thuis keken. De kritiek was dan ook niet mals.

"Wat een aanfluiting. Je had vele zielen voor het dames voetbal kunnen winnen. Dan leg je tegen zo een slechte tegenstander zo een zaadpartij op de mat. Diep droevig, schaam je diep ten opzichte van het aanwezige publiek en de TV kijkende fans", is één van de uitgesproken reacties na afloop van de wedstrijd.

Een andere kijker zegt: "Dit was werkelijk hele slechte reclame voor het vrouwenvoetbal... De coach had ook wel eerder mogen ingrijpen. Wat was dit een armoede zeg. De minst slechte ploeg is door in Europa, waar beide ploegen helemaal niets te zoeken hebben. Ook de arbitrage was bedroevend, vooral de grensrechters. Kortom, er is nog een hele lange weg te gaan voor het vrouwenvoetbal. Ik had eigenlijk geld toe moeten krijgen. Zooo slecht."

Een andere fan vond de reacties overtrokken en voorspelbaar, maar daar kwam al vrij snel weer een reactie op. "Het niveau was gewoon bedroevend. Als de Mannen slecht spelen, komt er toch ook een lading aan kritiek?" Een andere fan opperde zelfs het idee dat FC Twente de 8.000 aanwezige supporters het geld terug moet geven na de 'wanprestatie'.

Karma

Ook volgden er nog reacties van fans van het Spaanse Levante, de ploeg die in de vorige ronde op discutabele wijze werd uitgeschakeld door FC Twente. Levante kreeg de bal terug van FC Twente, maar toen niemand de bal wilde pakken besloot Renate Jansen de bal in het doel te schieten. Levante diende zelfs een officieel protest in bij de UEFA, maar zonder succes. Nu FC Twente alsnog is uitgeschakeld konden een aantal Spaanse fans het niet laten om te reageren. 'Perfect! Dirty club' en 'Unfair play karma' werd geschreven op Twitter.

  Volg ons nu ook via WhatsApp kanalen: Klik op de afbeelding en blijf via WhatsApp op de hoogte van al het nieuws over FC Twente.   

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties