Eerste elftal

Supporters willen Eiting in de basis: "Dat zijn voor trainers moeilijke afwegingen"

Supporters willen Eiting in de basis: "Dat zijn voor trainers moeilijke afwegingen"

FC Twente speelde woensdag een moeizame wedstrijd tegen Vitesse. Er zat te weinig risico in het spel van de Tukkers, waardoor het spel wat eentonig en sloom werd. Een speler die de kwaliteiten heeft om dat te veranderen, is Carel Eiting. Supporters waren dan ook verbaasd dat trainer Joseph Oosting de middenvelder pas in de 76e minuut inwisselde.

"Maar trainers denken ook altijd in processen", vertelt clubwatcher Leon ten Voorde bij de podcast De Warming-Up van TC Tubantia. "Die denken ook altijd: Kjolo heeft het tot nu toe goed gedaan. Ik weet het, Kjolo speelt de bal te vaak opzij en te vaak terug, maar woensdagavond was hij niet de minste speler bij Twente."

"Haal je hem er dan uit? Wat doet dat met zo'n jongen? Wanneer breng je Eiting? Dat zijn voor trainers best wel moeilijke afwegingen. Het publiek wil allemaal Eiting. Trainers hebben dagelijks met die spelers te maken. Is er nu een reden om Kjolo eruit te halen? Die vraag zullen ze zichzelf gaan stellen", aldus de clubwatcher.

"Eiting is een ander type dan Kjolo. Die brengt meer diepte en verrassing in het spel. Het was heel voorzichtig. Ze hadden heel veel moeite om de ruimtes aan de andere kant te zien. Met een kantwissel, zoals dat in vaktermen heet, kun je heel snel daar de opening creëren. Dat kregen ze niet voor elkaar. Ik denk dat Heerenveen met vijf man achterin gaat spelen. Die staan zwaar onder druk. Die móéten overleven. Ik ben benieuwd hoe Twente daar nu mee omgaat", besluit Ten Voorde.

Opinie: Zou jij Eiting een basisplaats geven of zou je Kjolo laten staan? Laat het weten in onderstaande poll en in de reacties.

Poll

Eiting of Kjolo in de basis tegen sc Heerenveen?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties