Eerste elftal

Supporterscollectief komt in actie tegen btw-verhoging op sportevenementen

Supporterscollectief komt in actie tegen btw-verhoging op sportevenementen

Met het nieuwe hoofdlijnenakkoord zullen de prijzen van seizoenkaarten en wedstrijdtickets verhogen in prijs. Er zal immers een btw-verhoging worden doorgevoerd op sportevenementen en concerten. Voetbal valt ook onder deze evenementen. Het btw-percentage is momenteel negen procent, maar zal gaan stijgen naar 21 procent. Het Supporterscollectief Nederland vraagt het nieuwe kabinet om dit te herzien.

Op de officiële website van het Supporterscollectief Nederland verschijnt hierover een dringende oproep. "Wij roepen het nieuwe kabinet op om de voorgenomen btw-verhoging op kaarten voor voetbalwedstrijden terug te draaien. Het bezoeken van een wedstrijd zou 12 procent duurder worden als het btw-tarief stijgt van 9 naar 21 procent. Hierdoor wordt een seizoenkaart van 250 euro opeens 280 euro en een los kaartje van 25 euro gaat 28 euro kosten. Dat is een groot verschil en maakt het bezoeken van wedstrijden minder toegankelijk. Voetbal moet betaalbaar blijven voor iedereen."

Ook voorzitter Matthijs Keuningen reageerde op de plannen voor de btw-verhoging. "Het kabinet zegt op te komen voor de gewone man, maar maakt het hiermee juist moeilijker voor mensen om volkssport nummer één te bezoeken. Met name voor jongeren en mensen met lagere inkomens wordt het moeilijker om naar het stadion te komen. De kracht van voetbal is juist dat mensen met verschillende achtergronden hier samenkomen. Dat komt in gevaar als voetbal alleen nog betaalbaar is voor mensen met een goed inkomen. Voetbal moet een volkssport blijven, geen elitesport."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties