Eerste elftal

SV Borne hekelt gedrag meegereisde supporters: "Inperkingen voor fans liggen op de loer"

SV Borne hekelt gedrag meegereisde supporters: "Inperkingen voor fans liggen op de loer"

Elke twee weken reizen de supporters van FC Twente weer massaal naar waar dan ook in Nederland om hun club te steunen. Veel van deze supporters reizen via de supportersvereniging. Een van deze supportersverenigingen is SV Borne, dat niet blij is met het gedrag van de meegereisde fans op de terugreis. Hieronder het statement van SV Borne.

"Afgelopen zondag heeft een tankstation op de terugreis vanuit Groningen tijdens een tussenstop ‘bezoek’ gehad van meerdere supporters die per bus en/of auto naar Groningen waren afgereisd. Normaal is dat geen probleem: plasje doen, broodje frikandel, broodje kroket, sigaretje…helaas ging het dus zondag anders."

"De eigenaar/beheerder van het betreffende tankstation heeft bij FC Twente en de politie gemeld dat er door meerdere personen spullen en etenswaren zijn meegenomen zonder dat er betaald is. De (uit)supporters van betaald voetbalverenigingen liggen de laatste tijd in de media toch al onder een vergrootglas en dit soort fratsen kunnen we er niet bij hebben. En daar zijn we als SV dus ook helemaal niet blij mee."

"Bij een herhaling ligt een inperking van de reismogelijkheden natuurlijk op de loer: de één na de andere verplichte buscombi en alles wat daarbij komt kijken. Dan kunnen we niet meer met een eigen bus, maar met een (met alle respect overigens!) Zonnebloem-bus met 1 blikje drinken voor de heenweg en 1 blikje op de terugweg. En daar zit niemand van ons op te wachten: wij als bestuur niet, jullie als leden niet, en degenen die graag ‘proletarisch winkelen’ ook niet, is onze inschatting."

"Het zet niet alleen de organiserende SV’s in een kwaad daglicht, maar straalt ook af op FC Twente als club en dat moeten we met elkaar niet willen. Je dupeert niet alleen een ondernemer, maar ook je medesupporters die zich wel kunnen gedragen."

"DAAROM NEMEN WIJ ALS BESTUUR VAN DE SV BORNE NADRUKKELIJK AFSTAND VAN DE GEDRAGINGEN ZOALS HIERBOVEN BESCHREVEN!"

"We kunnen als bestuur alleen maar hopen dat er geen leden van onze SV bij betrokken zijn geweest. Mocht e.e.a. in de toekomst nogmaals voorkomen (vanzelfsprekend hopen wij van niet) en er blijkt ook een lid van onze SV zich schuldig te maken aan dit soort activiteiten, dan betekent dat heel simpel een royement als lid van de SV Borne!"

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties