Eerste elftal

Taha staat voor hels dilemma: Spelen in Parijs of FC Twente?

Taha staat voor hels dilemma: Spelen in Parijs of FC Twente?

Younes Taha staat voor een hels dilemma. De aanvaller van FC Twente is al enige tijd onderdeel van de selectie van Jong Marokko. Afgelopen zomer won hij met Jong Marokko de Afrika Cup en komende zomer is de kans groot dat hij wordt opgeroepen voor het volgende grote toernooi. Jong Marokko heeft zich namelijk geplaatst voor de Olympische Spelen in Parijs. Het is een kans die Taha waarschijnlijk maar één keer gaat krijgen, maar is het wel verstandig om te gaan?

Het Olympisch voetbaltoernooi begint op 24 juli en de finale wordt gespeeld op 10 augustus. Echter zullen de spelers eerder bij elkaar komen ter voorbereiding op het Olympische toernooi. In dat geval gaat Taha een deel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen met FC Twente missen. De verwachting is dat FC Twente begint met de voorbereiding in de eerste week van juli.

"Dan mis je dus de voorbereiding en komt hij weer met een achterstand na een jaar waarin hij niet door is gebroken bij FC Twente", aldus Ten Voorde bij de podcast De Ballen Verstand. "Ik ben heel erg benieuwd of hij gaat, want het is heel moeilijk om nee te zeggen tegen je land." Collega Fardau Wagenaar vult aan: "Tegen je land en tegen een fantastisch evenement. Het is een ervaring die je nooit van je leven meer gaat vergeten." Ten Voorde: "Daar staat tegenover je perspectief bij je club. Als hij terugkomt zijn de kaarten weer geschud."

In het weekend van 10 augustus staat de eerste speelronde in de eredivisie op het programma. Als FC Twente dit seizoen als derde eindigt, speelt het ook de derde voorronde van de Champions League. De heenwedstrijd wordt gespeeld vóór de start van de eredivisie op dinsdag 6 of woensdag 7 augustus. De return volgt op 13 augustus. Vorig seizoen begon FC Twente de voorbereiding op 3 juli en speelde het op 27 juli de eerste officiële wedstrijd thuis tegen Hammarby IF.

Poll

Wat is de beste keuze voor Taha? Wel of niet naar de Olympische spelen?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties