Eerste elftal

'Te lief' vriendenteam heeft winnaar Weghorst nodig om topclubs écht aan te pakken

'Te lief' vriendenteam heeft winnaar Weghorst nodig om topclubs écht aan te pakken

Al enkele jaren wordt de vriendschap tussen de spelers benoemd als een van de grootste successen van het huidige team. Dit werd ook al aangehaald door aanvoerder Robin Pröpper. Toch is er meer dan alleen een vriendenteam voor nodig om ieder jaar weer een topprestatie te leveren. Technisch directeur laat weten dat vriendschap niet mag worden verward met vrijblijvendheid. Hoewel de spelers bij een interview op tv bijna altijd binnen de lijntjes, kleuren, is dat onderling zeker niet altijd het geval.

"Vooral in de kleedkamer. Dat kan ook, juist omdat we zo’n goede band met elkaar hebben. Dan mag het best even hard tegen hard gaan", aldus Pröpper die zich nog kan herinneren tijdens welke wedstrijden het flink donderde in de kleedkamer. "AZ-uit, Ajax-uit, RKC-uit. PSV-thuis ook. Dan zeggen we elkaar echt wel de waarheid. Op de training zijn ook soms akkefietjes. Daarna lossen we het op, is het klaar."

Ook roemt de aanvoerder de rol van trainer Joseph Oosting. "De intensiteit op de training is echt hoog, we kunnen niet verslappen", vervolgt de verdediger in gesprek met Geert-Jan Jakobs van Voetbal International. "Wat de trainer met zijn staf heel goed doet, is iederéén erbij betrekken. Ook de nummers twaalf tot en met twintig. Met aandacht, met ontwikkelingsplannen, met gesprekken. Mede daardoor wil iedereen voor elkaar door het vuur gaan. De trainer is veeleisend, een workaholic. Maar hij durft zich ook kwetsbaar op te stellen. Zegt soms: 'Ik doe ook niet alles goed, help ons daarmee'. Dat vind ik mooi, dat maakt hem menselijk."

Begin april zei Pröpper nog dat als FC Twente vierde zou worden, de ploeg alsnog een goed seizoen had gedraaid. Nu de ploeg derde is geworden denkt hij anders. "Er had misschien nog wel meer ingezeten. Met een beetje geluk, tuurlijk wel. Tegen beoogde grotere clubs hebben we het te vaak laten liggen, zijn we te weinig uitgegaan van eigen kracht. We willen dat wel, vol vertrouwen spelen. Maar dat lukt nog niet altijd. Als wij aanspraak willen maken op meer, zullen we ons daarin moeten verbeteren."

Iemand die daar goed bij zou kunnen helpen is de pure winnaar Wout Weghorst. "Tuurlijk, hij heeft bewezen dat hij dat in zich heeft. Alleen: ik vind dat het er dit seizoen ook al uit had kunnen komen bij ons. We zijn soms misschien wat te lief geweest. Hebben toch nog te veel rondgelopen met het gevoel: we spelen wel tegen Ajax, we spelen wel tegen PSV. Had niet gehoeven", besluit Pröpper.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties