Eerste elftal

Tegenwerking FC Twente maakt einde aan flexibiliteit Hammarby: 1.500 Tukkers welkom

Tegenwerking FC Twente maakt einde aan flexibiliteit Hammarby: 1.500 Tukkers welkom

Maar liefst 4.500 supporters van Hammarby IF schreven zich online in voor een kaartje voor het uiduel tegen FC Twente. De Zweden kunnen echter lang niet allemaal aanwezig zijn. FC Twente heeft het minimale aantal van 1.500 kaarten toegekend aan Hammarby IF. Eerst bood de Enschedese club slechts 1.350 tickets aan, maar daar ging 'Bajen' niet mee akkoord.

Hammarby IF wilde graag met een stuk meer dan 1.500 supporters aanwezig zijn het uitvak in De Grolsch Veste op donderdag 27 juli. De Zweedse club was hierbij ook bereid om zich flexibel op te stellen en FC Twente ook wat meer kaarten te geven voor de returnwedstrijd in de Tele2 Arena in Stockholm op donderdag 3 augustus. FC Twente wilde echter niet meewerken en dus zijn er maar 'slechts' 1.500 Tukkers welkom bij de return, zo meldt algemeen directeur van Hammarby IF Richard von Yxkull op de officiële website van de club.

"De UEFA bepaalt dat de supporters van de uitploeg minimaal vijf procent moeten krijgen in het stadion van de thuisploeg. Dat hebben we van Twente gekregen. We hebben geprobeerd om met Twente over meer plaatsen te praten, maar het is een 'nee-nee' geworden. We hebben er op onze beurt voor gekozen om ze niet meer dan vijf procent te geven in ons stadion", zegt Yxkull.

"Voor onze thuiswedstrijd is de verkoop nu in volle gang. Om te voorkomen dat uitsupporters stoelen in onze vakken kopen, hebben Hammarby-leden en seizoenkaarthouders een code per e-mail ontvangen voor kaartaankopen. Dus kom en koop een kaartje!", besluit de algemeen directeur van Hammarby IF.

Ook FC Twente wilde voorkomen dat supporters van de tegenstander kaartjes zouden gaan kopen in de thuisvakken. Er zat echter een foutje in het ticketsysteem, waardoor supporters van Hammarby IF toch een kaartje in de thuisvakken konden kopen. FC Twente blokkeerde de Zweedse kaarten, maar het is de vraag of dat überhaupt wel mag. Er dreigen op 27 juli toch wat Zweden in de thuisvakken te zitten. Klik hier voor meer informatie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties