Eerste elftal

Telegraaf: FC Twente hofleverancier Elftal van de Week speelronde 19

Telegraaf: FC Twente hofleverancier Elftal van de Week speelronde 19

Deze week vinden we drie Twente-spelers terug in het Elftal van de Week in de Telegraaf. Voormalig Oranje-international Barry Opdam koos na de wedstrijd tegen Feyenoord voor Robin Pröpper, Gijs Smal en Ramiz Zerrouki in zijn beste elf van speelronde 19. Hiermee is FC Twente deze week hofleverancier. Opdam legt uit waarom.

“Pröpper was tegen Feyenoord weer belangrijk bij Twente. Hij is zowel verdedigend als aanvallend kopsterk en heerste bij ballen vanaf de zijkanten. Voetballend gezien brengt hij heel veel rust achterin en hij heeft een goede trap, waarmee hij ballen zo over dertig of veertig meter cross neerlegt en het spel versnelt. Twente kan op hem bouwen.”

“Zijn teamgenoot Gijs Smal staat op links”, vervolgt Opdam die kiest voor een driemansverdediging met ook Pedersen van Feyenoord. “Hij komt net als Pedersen bij Feyenoord veel op en dat was een mooi duel op die flank. Hij heeft een goede traptechniek waarmee hij voor gevaar kan zorgen, maar heeft ook het vermogen zijn teamgenoten met een steekbal richting de keeper te sturen. Misidjan en hij voelen elkaar goed aan op links bij Twente.”

Dan door naar het middenveld waar Opdam kiest voor Veerman, Kudus en Zerrouki. “Ramiz Zerrouki van FC Twente staat er ook in. Hij is enorm belangrijk voor de balans bij Twente, ook omdat hij enorm veel ballen veroverd. Hij staat positioneel goed en ziet waar die ballen gaan vallen, waardoor hij ook niet altijd in duel hoeft te komen. Hij weet ook wanneer hij het spel moet versnellen en vertragen en heeft ook de kwaliteiten om dat te doen. Anderen zien het wel, maar kunnen het niet uitvoeren en dan heb je een probleem.”

Elftal van de Week van Barry Opdam
Rulli (Ajax), Pedersen (Feyenoord), Pröpper (FC Twente), Smal (FC Twente), Veerman (PSV), Kudus (Ajax), Zerrouki (FC Twente), Manhoef (Vitesse), Douvikas (FC Utrecht), Gimenez (Feyenoord) en Pavlidis (AZ).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties