Eerste elftal

Telegraaf: Schreuder en Van de Looi op lijstje FC Twente, Bosz financieel niet haalbaar

Telegraaf: Schreuder en Van de Looi op lijstje FC Twente, Bosz financieel niet haalbaar

Een belangrijke vereiste in de zoektocht naar een nieuwe trainer is dat hij Nederlands is. Bruggink wil dus verder op dezelfde voet als Jan Streuer die in 2020 Alexander Zorniger afzegde om vervolgens Ron Jans aan te stellen als de opvolger van Gonzalo Garcia Garcia. Peter Bosz lijkt de droomkandidaat, maar de vraag is of dit financieel haalbaar is.

Bosz is momenteel clubloos nadat hij vorig jaar op straat werd gezet door het Franse Lyon. Daarvoor trainde hij VfL Wolfsburg, Borussia Dortmund en Ajax. Volgens de Telegraaf is hij financieel normaal niet haalbaar, maar als we Hans Kraay mogen geloven, dan is Bosz wel degelijk geïnteresseerd in de job als hoofdtrainer van FC Twente. Bruggink ziet Bosz op zijn beurt ook graag komen. Wordt 1+1 ook 2 of wordt het één van de andere kandidaten?

Zover bekend zijn Joseph Oosting (RKC) en Dick Lukkien (FC Emmen) ook in beeld. Volgens Jeroen Kapteijns van de Telegraaf staan ook Dick Schreuder (PEC Zwolle) en Erwin van de Looi (Bondscoach Jong Oranje) op de zogenaamde shortlist bij FC Twente.

Onderling zijn Paul van der Kraan, Jan Streuer en Arnold Bruggink er al over uit wie het moet gaan worden. Dat is prettig, maar dan moet ook de topkandidaat zelf nog willen. Mocht FC Twente door moeten schakelen naar plan B of plan C en de neuzen van de drie heren staan niet dezelfde kant op, dan beslist Bruggink wie de nieuwe trainer gaat worden. Hij heeft vanaf nu de finale stem, ondanks dat Streuer op papier tot 1 juli de eindverantwoordelijke TD is.

Poll

Mocht Bosz onhaalbaar zijn, wie heeft dan jullie voorkeur?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties