Eerste elftal

Telegraaf: Twee verrassende Twente-spelers in Elftal van de Week

Telegraaf: Twee verrassende Twente-spelers in Elftal van de Week

In het Elftal van de Week in de Telegraaf zijn twee spelers van FC Twente opgenomen. Iedere week mag een voormalig Oranje-international zijn favoriete elftal samenstellen aan de hand van de laatste speelronde in de eredivisie. Deze keer is het de beurt aan Mario Been, tegenwoordig analist bij ESPN. Hij selecteerde twee Twente-spelers, maar de koning van de wedstrijd Misidjan zat hier niet bij.

Onder de lat kiest Been voor Unnerstall, ondanks de blunder in de wedstrijd tegen FC Utrecht. Gelukkig voor de Duitser was Pröpper en als de kippen bij om de tegengoal te voorkomen. Been heeft zijn keuze dan ook niet gemaakt op basis van afgelopen weekend.

"Er waren geen heel grote uitblinkers onder de lat dit weekend, maar als je dan ziet dat Lars Unnerstall bij FC Twente voor de tiende keer de nul hield en pas negen tegengoals heeft halverwege de competitie met zijn ploeg, dan verdient hij deze plek. Hij heeft ook een geweldige uitstraling en is een héél belangrijke pion in dit sterke FC Twente.”

Voor Unnerstall kiest hij voor Smal als linksback. "Gijs Smal van FC Twente is de linksback. Dat vind ik een uitstekende speler, die de hele zijkant kan bestrijken. Zijn kwaliteiten als opkomende back zijn natuurlijk heel sterk en hij is het hele seizoen al een belangrijke waarde in dit Twente.”

Elftal van de Week speelronde 17:
Unnerstall; Sugawara (AZ), Geertruida (Feyenoord), Nieuwpoort (Excelsior), Smal (FC Twente); Clasie (AZ), Tavsan (NEC), Mijnans (Sparta); Azarkan (Excelsior), Simons (PSV) en Dimata (NEC)

Opinie: Welke Twente-speler(s) mis jij in dit Elftal van de Week? Laat het weten in de comments.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties