Eerste elftal

Ten Voorde en Kuitert gelijkgestemd: "Vlap is geen twee miljoen waard"

Ten Voorde en Kuitert gelijkgestemd: "Vlap is geen twee miljoen waard"

De discussie rondom de nummer tien-positie bij FC Twente duurt voort. Michel Vlap kreeg de laatste weken de voorkeur boven Sem Steijn, zo ook afgelopen zondag tegen Feyenoord. Vlap kreeg het in de eerste helft echter steeds zwaarder. De middenvelder waar FC Twente afgelopen zomer twee miljoen euro voor aftikte werd in de rust gewisseld voor Sem Steijn.

Journalist Gerben Kuitert is zoals bekend absoluut geen liefhebber van Vlap en uit ook nu weer zijn kritiek. "Ik vind het een miskoop", laat hij weten bij de podcast De Ballen Verstand van TC Tubantia. "Hij heeft twee miljoen euro gekost. Dat heeft hij absoluut niet waargemaakt. Ik denk ook niet dat hij dat nog gaat doen."

"Zijn eerste balaanname is dramatisch, zijn handelingssnelheid is te laag en hij scoort niet. Dat zijn drie punten waarop je beoordeelt wordt als spelmaker. Dus Twente heeft een andere nummer tien nodig. Of zit ik te overdrijven?", aldus Kuitert.

"We hebben het al vaak over Vlap gehad", reageert clubwatcher Leon ten Voorde. "Ik heb vanaf dag één, maar ook vooraf al, gezegd dat ik hem geen twee miljoen waard vindt. FC Twente kon jarenlang geen grote bedragen betalen, ik vond het bijzonder dat dit de eerste grote uitgave was. Als je als nummer tien in februari op nul goals staat, doe je iets niet goed. Maar ik vond hem de laatste weken in het spel echt niet slecht", zegt Ten Voorde.

"Ik begreep echt wel dat ze tegen Feyenoord voor hem kozen in plaats van voor Steijn. Steijn is een ander type, dat is meer een rommelaar. Als je echt wil voetballen, snap ik dat je met Vlap begint. Alleen de eerste twee ballen gingen tegen Feyenoord al verkeerd bij hem. Je voelde in het stadion het gemopper over Vlap. Dat deed wat met hem. Hij werd heel onzeker. Alles ging op een gegeven moment mis. Hij viel in duels om, hij werd weggeblazen. Hij was onzeker, dus de wissel in de rust was volkomen logisch", aldus de clubwatcher.

Vlap heeft de laatste weken een paar goede kansen gehad om te scoren, maar wist het net nog niet te vinden. "Tegen Vitesse kopte hij hem bijvoorbeeld heel goed in. Dan heeft hij pech dat hij op de paal gaat. Maar die bal in de eerste helft daar moest echt tussen de palen."

Zit het bij Vlap in zijn hoofd of is het een gebrek aan kwaliteit? "Tuurlijk doet het wat met je geest. Je bent gehaald om te leveren, als nummer tien moet je leveren. Als Twente écht die laatste stap wil maken, heb je wel een nummer tien nodig die levert. Ze begonnen tegen Feyenoord met één middenvelder die een goal had gemaakt: Sadílek", besluit Ten Voorde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties