Eerste elftal

Ten Voorde geïrriteerd: "Ze staan derde, maar FC Twente is geen top drie-ploeg"

Ten Voorde geïrriteerd: "Ze staan derde, maar FC Twente is geen top drie-ploeg"

Zondag stelde FC Twente niet voor de eerste keer dit seizoen teleur. De Tukkers hadden alle ingrediënten om gehakt te maken van Ajax, maar verpestten het helemaal voor zichzelf en konden de drie punten in de prullenbak gooien. Volgens velen is de reden een gebrek aan mentaliteit van een topclub. Is FC Twente eigenlijk wel klaar voor de Champions League?

Alle omstandigheden waren er om flink uit te halen, zo zag ook clubwatcher Leon ten Voorde. "Ook als je kijkt naar de eerste helft", vertelt Ten Voorde bij Voetbalpraat. "Twente stond voor en had controle, maar toen raakte ik eigenlijk al een beetje geïrriteerd over het spel van FC Twente. Ik vond dat er weinig inzat. Op de momenten dat je een beetje druk naar voren zette, zag je de onzekerheden achterin bij Ajax."

"Er werden de gekste dingen gedaan. Als jij de nummer drie bent en je pretendeert overal dat je een goede ploeg hebt, en dat is ook zo, dan moet je dat op dat moment ook laten zien. Dan moet je met meer lef en bravoure spelen. Dan kan het niet zo zijn dat Ajax in de rust één omzetting doet van 5-3-2 naar 4-3-3, en je in de war raakt en de weg totaal kwijtraakt. Dat vond ik zeer teleurstellend vanuit het oogpunt van FC Twente", aldus Ten Voorde.

"Maar blijkbaar hoort het toch een beetje bij Twente?", haakt Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam in. "Ze verliezen RKC-uit en er zijn nog meer wedstrijden die ze tussendoor weleens verliezen." Ten Voorde is het daarmee eens. "Ze staan derde, maar het is natuurlijk nog geen top drie-ploeg. Op dit soort dagen hebben ze nog te veel de mentaliteit van een subtopper of van een middenmoter. Te veel spelers hebben dat."

"Je mist dan een Sadílek die in de tweede helft iemand een schop geeft of een keer ruzie maakt. Ze lieten het gebeuren en dat vond ik wel heel teleurstellend, omdat je voor rust zag dat Twente een betere ploeg heeft. Dan moet je dat ook veel meer uitstralen. Als je de Champions League in wil, mag je niet in de war raken van de nummer zes van Nederland", besluit Ten Voorde.

Opinie: Ben je het eens met de kritische woorden van de geïrriteerde Ten Voorde?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties