Eerste elftal

Ten Voorde haalt uit naar naïeve Sambo en zijn zaakwaarnemer

Ten Voorde haalt uit naar naïeve Sambo en zijn zaakwaarnemer

FC Twente had verwacht om Shurandy Sambo vandaag te presenteren als de laatste nieuwe aanwinst van de zomerse transferwindow, maar de zaakwaarnemer en de speler in kwestie besloten om de transfer toch te blokkeren. FC Twente had een bod van zo'n één miljoen euro uitgebracht op de verdediger die op papier de opvolger zou moeten gaan worden van Joshua Brenet. Inmiddels gaan er verhalen dat hij op weg is naar Frankrijk, maar ook dat hij voor zijn kansen gaat bij PSV. Clubwatcher Leon ten Voorde heeft weinig goede woorden over voor Sambo en zijn zaakwaarnemer.

"Deze week had iedereen toch verwacht dat Sambo zou komen, voorsorterend op het vertrek van Brenet. Dat was in principe rond en dat zou een prima versterking zijn geweest, alleen zegt die op het laatste moment af terwijl alles al in kannen en kruiken was. Die gaat blijkbaar voor zijn kansen bij PSV, die er niet gaan komen."

Volgens Ten Voorde een onbegrijpelijke keuze. "Maar dat is de naïviteit van zo'n speler en van zijn management. Die halen nu Champions league, dan is er euforie in de kleedkamer en wordt er gezegd: je moet blijven, je gaat spelen. Sambo komt niet verder dan drie minuten RKC in een thuiswedstrijd bij een stand van 4-0."

"Heel vaak snap ik de keuzes van spelers niet, maar dat is aan hun en hun heel verstandige managers die altijd aan het belang van de spelers denken", vervolgt Ten Voorde cynisch bij De Ballen Verstand. "Sambo was voor FC Twente een uitstekende speler geweest en ook voor Sambo, maar die gaat voor z'n kansen bij PSV die hij niet gaat krijgen. Dat durf ik Sambo bij deze wel te zeggen. Ze hebben Dest en Teze en er komt nog een centrale verdediger bij vandaag. Die gaat daar niet spelen en die keuze is aan hem. Dat is wel een tegenvaller geweest voor FC Twente."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties