Eerste elftal

Ten Voorde hekelt calimerogedrag Twente-supporters

Ten Voorde hekelt calimerogedrag Twente-supporters

Een zestienjarige Twente-supporter heeft na de wedstrijd FC Twente - Ajax voor flink wat opschudding gezorgd door Ajax-spits Brian Brobbey racistisch te bejegenen. Hij deed dit toen de aanvaller in de spelersbus wilde stappen. Vervolgens rende hij hard weg, maar werd even later alsnog in de kraag gevat. Het was het tweede incident op rij na FC Twente - Ajax. Afgelopen mei werd er bij de spelersbus ook iets geroepen waarna Ajax-aanvaller Steven Berghuis een klap uitdeelde. Het leverde hem uiteindelijk twee wedstrijden schorsing op.

FC Twente kreeg zondag kritiek van onder andere Valentijn Driessen en Hugo Borst. Die vonden dat FC Twente dit had kunnen voorkomen door de bus beter af te schermen. Onterechte kritiek, want volgens Leon ten Voorde had FC Twente al actie ondernomen. "Die bus was wel afgeschermd, dus ze hebben wel geleerd van vorig jaar. Maar je kan vanaf de parkeerplaats ook wat roepen."

De clubwatcher hoorde ook een groep Twente-supporters 'Helemaal niets in Amsterdam' zingen in de buurt van de spelersbus van Ajax. Daar vindt hij wat van. "Ga naar huis of ga lekker een biertje drinken. En als je zestien bent, neem een Shandy of Fristi met een rietje", aldus Ten Voorde bij De Ballen Verstand. "Vier de overwinning en ga daar niet als een stel kleuters bij die bus staan. Waarom doe je dat? Kleine kinderen die een handtekening willen hebben van een Ajax-speler, dat kan dus al niet meer, want je moet die bus afschermen."

Ook zijn collega Fardau Wagenaar heeft een mening over deze groep Twente-supporters. "Dat is wel calimerogedrag als je 'Helemaal niets in Amsterdam' gaat zingen." Ten Voorde benadrukt: "Verschrikkelijk calimerogedrag en daar begint het allemaal mee. En alles wordt vervolgens veroorzaakt door een jongen van zestien die geen idee heeft wat er nu allemaal op de club afkomt. Één valse stem van een onverlaat overstemt het vreugdekoor van 30.000 mensen daarvoor."

Wagenaar sluit het onderwerp af: "Hoe dom kun je zijn? Wat bezielt je als je zulke dingen zegt. Ik vind het zo dom. Waarom zou je? En dan heb ik het over alle situaties, zowel bij winst als verlies. Waarom zou je? Hou gewoon je bek dicht."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties