Eerste elftal

Ten Voorde hekelt provocerende Eagles-supporters: "Vonden ze een stoer moment"

Ten Voorde hekelt provocerende Eagles-supporters: "Vonden ze een stoer moment"

De wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en FC Twente werd zondag een half uur stilgelegd wegens ongeregeldheden op de tribunes. Nadat er vuurwerk op het veld was gegooid werd de wedstrijd kort stilgelegd. Net op het moment dat de spelers weer klaarstonden werd het weer grimmig. Er werd vuurwerk in het Twente-vak gegooid waarna er een reactie kwam van een deel van de Twente-supporters.

Leon ten Voorde is van mening dat de schuld ligt bij de thuisclub. "Vooropgesteld ga ik de Twente-supporters niet goedpraten. Als je stoeltjes vernield en het veld opgooit, dat is wangedrag en slaat echt nergens op. Maar in de beeldvorming kwam het een beetje naar voren dat de Twente-supporters de aanstichters waren." En dat was niet het geval. De vlam sloeg in de pan toen er vuurwerk in het uitvak werd gegooid. "Het was actie op reactie"

"Ik kom al jaren bij Go Ahead en ik erger me wel aan een deel van het publiek daar", vervolgt de clubwatcher bij De Ballen Verstand. "Een gedeelte dat vervelend is zit rond het uitvak. Er wordt gezegd dat dat de oude kern is van vroeger, de B-side. Die zijn wat ouder geworden en dan denk je ook wat verstandiger, maar blijkbaar zit dat er niet in. Die zitten eigenlijk vanaf de eerste minuut alleen maar uit te dagen en te sarren."

"De Eagles kwamen met 2-0 voor en toen werd er een spandoek getoond waarop iets stond van Duitse flikkers. Die hadden ze vast niet ontrold als het op dat moment 2-0 voor Twente had gestaan, maar nu vonden ze het wel een stoer moment. Vervolgens werd er vuurwerk op het veld gegooid, maar ook richting het uitvak. De Twente-aanhang liet zich provoceren en daarop werden die stoeltjes gegooid. Belachelijk wangedrag dat je moet aanpakken, maar het kwam dus wel ergens vandaan."

Wat Ten Voorde het meest stoort is dat de club niet in durft te grijpen. "Go Ahead weet precies wie het zijn. Die groep is bekend. Maar ze durven er geen werk van te maken. Gewoon uit angst durven ze de supporters niet aan te pakken. Ze moeten daar gewoon weg uit die hoeken, want er is altijd gedoe rondom dat uitvak daar. Als je een harde kern links en recht naast het uitvak hebt, dan vraag je erom. Ik vind Go Ahead een geweldige club en hoop ook altijd dat ze erin blijven, maar dit doen ze gewoon niet goed."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties