Eerste elftal

Ten Voorde hekelt trots na nederlaag: "Dodelijker kun je iets niet formuleren in topsport"

Ten Voorde hekelt trots na nederlaag: "Dodelijker kun je iets niet formuleren in topsport"

Veel supporters van FC Twente waren na de verloren wedstrijd tegen PSV trots op de ploeg. De Tukkers hadden het de aanstaande landskampioen moeilijk gemaakt en onfortuinlijk aan het kortste eind getrokken. Dit soort trots na nederlagen vindt clubwatcher Leon ten Voorde maar niks, zoveel wordt werd duidelijk in zijn column van deze week.

"Trots betekent letterlijk, ik citeer: een groot gevoel van eigenwaarde tot uitdrukking komend in de behoefte niet toe te geven, of zich niet ondergeschikt te maken", schrijft Ten Voorde in zijn column in TC Tubantia. "Simpel gezegd houdt dat in, dat je niet wilt toegeven dat je ondergeschikt bent. Dodelijker kun je iets niet formuleren in topsport."

"In menig Twentse huiskamer hadden ze zondagavond net de afstandsbediening naar het scherm gegooid, toen ze bij FC Twente voorzichtig opmerkten dat ze best trots waren dat ze PSV 96 minuten lang in bedwang hadden weten te houden. Als je dat hoort (zonder de uitslag en de naam van de scheids te kennen) weet je al dat ze met lege handen staan", aldus Ten Voorde.

Het gebruik van het woord trots ziet de clubwatcher als de nieuwe duim omhoog in het voetbal. "U weet wel, dat gebaar maakt een speler naar een ploeggenoot als die net een ongelooflijke kutbal (je hebt in voetbal slechte ballen en je hebt kutballen) heeft gegeven. Als je een duim krijgt, weet je een ding zeker: je hebt gefaald. Medelijden is je deel", besluit Ten Voorde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties