Eerste elftal

Ten Voorde is biergooimaatregelen zat en uit stevige kritiek op KNVB

Ten Voorde is biergooimaatregelen zat en uit stevige kritiek op KNVB

Niet iedereen is fan van de maatregelen van de KNVB om wedstrijden te staken bij het gooien van voorwerpen op het veld. Een van de grootste argumenten van tegenstanders is dat supporters de competitie op deze manier kunnen vervalsen, zoals vorig weekend bij Ajax gebeurde. Moedwillig zorgden de supporters van Ajax ervoor dat de wedstrijd tegen Feyenoord gestaakt werd. Daarnaast wordt er veel geklaagd over het staken van wedstrijden bij onschuldig vreugdebier op het veld.

KNVB-directeur Marianne van Leeuwen gaf deze week echter aan dat de maatregelen niet aangepast zullen worden. "Eigenlijk krijgen we best wel veel vat op het probleem. Het is gevaarlijk om dat nu los te laten en het is ook heel gevaarlijk om onderscheid proberen te maken tussen het gooien met vreugdebier of iets anders", vertelde ze tegenover ESPN. FC Twente-watcher Leon ten Voorde is de maatregelen echt helemaal zat en besloot zijn column in TC Tubantia aan het onderwerp te wijden.

"Michel Vlap had ooit een grote wens", opent Ten Voorde zijn column. "'Mijn droom was om eindelijk voor Vakkie-P te gaan staan en de biertjes te koppen.' De speler van FC Twente deed het ooit na een zege en iedereen vond het prachtig. In deze warrige tijd kan hij een stadionverbod verwachten vanwege opruiing."

"Ik zeg ook: gooi nou niet (ook al is het Heineken). Maar wie wel eens fan van een club is geweest, weet dat alleen ‘Hoi, hoi, hoi’ roepen in de massa na een winnende goal in de laatste minuut best lastig is. Zondag bij RKC lagen in het vredelievende duel tegen FC Twente drie lege bekertjes langs de zijlijn. Zelfs de wormen in het gras hadden het niet door."

"Een scheidsrechter met ballen had even wat last gehad van een vuiltje in zijn oog, maar Joey Kooij legde de wedstrijd stil met de gretigheid van het beste jongetje van de klas, dat indruk wil maken op de juf. Je zou toch willen dat de KNVB zulke persoonlijkheden opleidt, dat arbiters zelf wel kunnen inschatten wanneer de boel moedwillig wordt verstierd en er sprake is van een bedreigende situatie", aldus Ten Voorde.

"Stel: FC Twente-Heerenveen wordt deze zaterdag om één bekertje lang stilgelegd. Hoe doen we dat dan met al die duizenden die voor middernacht nog met de trein naar huis moeten? Iedereen met gevoel voor stadionbeleving weet dat de sanctie in geen enkele verhouding staat tot de werkelijke excessen, maar de omhooggevallen directeur van de KNVB Marianne van Leeuwen, die nooit de puurheid van De Bornsestraat of Het Diekman heeft beleefd, meldde deze week dat het te gevaarlijk is de regels nu los te laten."

"Te gevaarlijk, ze zegt het echt. Eén ding moet je haar nageven: ze drinken tegenwoordig wel eerst het bier op, voordat ze ermee gooien En wat Vlap betreft, de aanklager kan gerust gaan slapen, want die laat het met zo’n tulband wel uit zijn hoofd om biertjes te gaan koppen", besluit Ten Voorde.

Opinie: Ben jij het eens met Ten Voorde? Laat het weten in de reacties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties