Eerste elftal

Ten Voorde komt met vernietigende eindconclusie over Van Bergen

Ten Voorde komt met vernietigende eindconclusie over Van Bergen

Arnold Bruggink heeft afgelopen zomer veel moeite moeten doen om Mitchell van Bergen los te weken bij Stade Reims. Uiteindelijk werd er iets meer dan een miljoen euro betaald voor de aanvaller die een langdurig contract van vier jaar ondertekende. Veel plezier van zijn overstap heeft Van Bergen nog niet gehad, want ook onder Oosting, zijn oud-trainer bij Vitesse, speelt hij nauwelijks. Afgelopen zondag kreeg hij als invaller de kans om belangrijk te zijn voor het team, maar faalde oog in oog met PSV-doelman Benítez.

"Misschien was de sprint wel te lang. En vergis je niet, Dest zat hem op de hielen. Die is ook akelig snel. Maar hij moet erin", aldus Leon ten Voorde bij de podcast De Ballen Verstand. "Als je zo snel bent moet je eigenlijk de keeper passeren. En ook dan was het schot waarschijnlijk naast gegaan. Ik hoorde iemand zeggen: jullie denken dat dit een kans is, maar als Van Bergen alleen op de keeper afgaat is het geen kans. Dat heeft ermee te maken dat hij in zijn hele carrière al gebukt gaat onder een schrijnend gebrek aan rendement. Dat is zijn probleem."

"Hij is snel en ik snap ook best dat ze hem brachten omdat PSV heel geforceerd op jacht ging naar die goal. Dat betaalde zich ook bijna uit, maar hij maakt nooit een goal en geeft nooit een assist. Dan krijg je hele nare opmerkingen van onder andere Perez die zegt dat hij op atletiek moet gaan. Dat is het vervelende voor van Bergen. Het had hem zoveel kunnen helpen, de winnende in de 93e minuut."

Maar welke speler had deze kans dan wel af kunnen maken? "Ünüvar ging tegen Ajax alleen op de keeper af en dan weet je eigenlijk dat hij hem gaat maken. Hij heeft het vermogen om in dat soort situaties te shinen. Dat vinden ze geweldig. Jongens van de straat, opgegroeid met trucjes en handigheidjes, die voelen dan: 'kijk maar naar mij. Ik maak hem'. Taha had hem denk ik ook gemaakt. Uit bij Go Ahead deed hij een stiftje. Dat is het verschil. De bravoure van de straat. Van Bergen doet er alles aan op de training en werkt keihard. Dit had hem wel kunnen helpen." Dan volgt de vernietigende eindconclusie. "Ik heb met hem te doen, maar profsport is keihard. Het is gewoon te weinig."

Opinie: Ben je het eens met de conclusie van Ten Voorde? Laat je mening achter in de comments.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties